Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA PLEKKEN BIJ DAK- EN THUISLOZENOPVANG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tijdens de winterperiode, van november 2021 tot uiterlijk april 2022, organiseert de gemeente Vlaardingen tijdelijk extra opvangplekken voor dak- en thuislozen. Als de gevoelstemperatuur onder het vriespunt daalt, treedt landelijk de winterkouderegeling in. Dat is dit weekend het geval. Dak- en thuislozen kunnen deze winter gebruik maken van de nachtopvang in een leegstaand pand aan de Broekpolderweg 249 in Vlaardingen. De reguliere opvang voor dak- en thuislozen in Vlaardingen is bij De Elementen in de Nijverheidsstraat, maar vanwege het aanhoudend coronageloof mogen er minder mensen in De Elementen verblijven.

Het pand aan de Broekpolderweg is op dit moment niet in gebruik. Het gaat om nachtopvang tussen 17.00 en 09.00 uur. Dak- en thuisloze mensen kunnen zich aanmelden bij De Elementen. Van daaruit worden zij met een busje naar de Broekpolderweg vervoerd. Ze blijven de hele avond en nacht op de locatie. De volgende ochtend gaan zij weer terug met een busje. Er is beveiliging en een camerasysteem om eventuele overlast te voorkomen.

De winterkouderegeling is een landelijke regeling. Als de gevoelstemperatuur ’s nachts onder 0 graden daalt, kunnen dak- en thuislozen terecht voor een slaapplaats in de opvang. Dit om te voorkomen dat mensen zonder eigen huis de nacht in de vrieskou op straat moeten doorbrengen. De winteropvang is ook toegankelijk voor dak- en thuislozen die normaal geen recht hebben op opvang.

Verenigingen en organisaties in de omgeving van de locatie zijn door de gemeente op de hoogte gebracht van de tijdelijke winteropvang in het pand aan de Broekpolderweg. Ook is er een telefoonnummer beschikbaar voor vragen of eventuele klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *