WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANBESTEDING MISLUKT OPKNAPPEN SCHUREN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt voorlopig niets gedaan aan de verzakte schuren op het Schiedamse woonwagenkamp aan de Bramengaarde, omdat de aanbesteding van de uit te voeren werkzaamheden is mislukt. Er kwam slechts één inschrijving met een te hoge prijs. Een oplossing is nog niet gevonden.

Bewoners kunnen eventuele schade melden bij de verhuurder; de gemeente. In voorkomende gevallen zal onafhankelijk worden beoordeeld of de gemeente in haar rol als verhuurder aansprakelijk is.

Op het woonwagenkamp in Kethel zijn vijftien standplaatsen met elk één woonwagen. Elke standplaats beschikt over een schuur (voorzieningenunit). Daarin zijn een meterkast met alle nutsaansluitingen voor de woonwagen, een cv-ketel, een badkamer met douche en toilet, een wasmachineaansluiting en een bergruimte ondergebracht. De standplaatsen worden verhuurd door de gemeente Schiedam. De gemeente is verplicht om het verhuurde in een acceptabele staat van onderhoud te houden. Vijf van de vijftien units vertonen scheefstand en scheurvorming. De gebreken worden veroorzaakt door ongeljkmatige zettingen. Enkele jaren geleden is een noodconstructie aangebracht. Deze vijf units moeten worden vervangen. In 2016 is een ontwerp gemaakt voor nieuwe voorzieningenunits. Dit ontwerp is destijds gepresenteerd aan de bewoners. De verwachting was dat deze units konden worden gerealiseerd met de door de gemeenteraad beschikbaar gestelde geld. Inmiddels blijkt dit bij de aanbesteding van de uit te voeren werkzaamheden niet mogelijk.

1 reactie op “AANBESTEDING MISLUKT OPKNAPPEN SCHUREN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

  1. Met andere woorden… Ze kunnen wederom de boom in. Die mensen hebben pech dat ze geen asielzoekers zijn, anders was het allang geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *