Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FEESTELIJKE HANDELING NIEUWBOUW HOOGVLIET VLAARDINGEN-VOP

VLAARDINGEN- Op de Parallelweg in Vlaardingen-VOP is zojuist op symbolische wijze het laatste deel van de 1e verdiepingsvloer gestort voor de nieuwbouw van de Hoogvliet supermarkt. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) en wethouder Ivana Somers (Leefbaar) waren aanwezig bij de feestelijke handeling.

Door de nieuwbouw kan de supermarkt vergroten en is er ruimte voor een parkeergarage en 39 duurzame sociale huurwoningen met parkeerdek. Waterweg Wonen gaat de woningen verhuren.

Vorig jaar april ging de sloopkogel tegen het oude pand. De supermarkt heeft de verkoop sinds december al verplaatst naar de blauwe noodwinkel aan de overkant van het spoor achter station Vlaardingen Centrum.

Over het ontwerp van het nieuwe pand voor de supermarkt ontstond in 2018 commotie. De toenmalige fractie van ONS.Vlaardingen vond dat de nieuwbouw niet voldeed aan een historische uitstraling die past bij het Museumkwartier. Uit eigen onderzoek door de partij bleek dat 76% van de ondervraagden geen Vinex locatie variant wil. Inmiddels zijn aanpassingen gedaan aan het oorspronkelijke ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *