Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN BINNENKORT TE HUUR

VLAARDINGEN- Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen heeft de definitieve omgevingsvergunning verleend aan het plan voor 320 containerwoningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. De containers zijn voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren, starters en daklozen en vluchtelingen. De woningen worden in de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. Mensen die interesse hebben in de woningen kunnen zich al inschrijven om op de hoogte te blijven.

Het onderbrengen van vluchtelingen in Vlaardingse containerwoningen is goed voor hun integratie. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) liet dat vorig jaar september weten tijdens een raadscommissie.
In juni gaf de gemeente al een ontwerp-omgevingsvergunning af en liet daarmee zien positief tegenover de plannen te staan. Inmiddels zijn de verschillende ingediende zienswijzen beantwoord en krijgt het project definitief groen licht. “We hebben uitgebreid onderzoek gedaan om deze vergunning te kunnen verkrijgen. We zijn blij dat we dit mooie project nu kunnen gaan uitvoeren. Het is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen binnen de Rivierzone en het is ook erg fijn om hiermee een stap te kunnen zetten voor het oplossen van de woningnood in Vlaardingen”, vertelt projectleider Martijn van Sluijters van District U.

Onder de naam District U verrijst op het voormalige Unilever-terrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied, gelegen tussen de Maas en het historische centrum van Vlaardingen. De komst van de tijdelijke woningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Met het centrum van Rotterdam, het strand van Hoek van Holland en het Maaspark op een steenworp afstand, wordt het volgens de initiatiefnemers prima wonen in de containers van ca. 27 m2, allemaal voorzien van een eigen badkamer en keuken.

Zodra de containers – die voor een periode van maximaal 10 jaar zullen blijven staan – klaar zijn voor bewoning, worden ze verhuurd door Gapph. Deze vastgoedspecialist zorgt ook voor het beheer van de tijdelijke woningen. Daarnaast zet Gapph zich ook in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.

“Wij zijn er trots op dat we nu zo ver zijn en kunnen niet wachten tot we de eerste bewoners hier kunnen verwelkomen”, aldus van Sluijters. Belangstellenden kunnen zich inschrijven als geïnteresseerde voor een van de tijdelijke woningen in District U. Zij worden door Gapph op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en vervolgstappen om in aanmerking te komen voor een studio. De eerste woningen worden waarschijnlijk in maart verhuurd.

Meer informatie over District U: www.disctrict-u.nl

Inschrijven voor de interesselijst via: studio-u@district-u.nl

Foto’s: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *