WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOKALE OMROEP WESTLAND DREIGT MET SUMMIER NIEUWS MAASSLUIS

MAASSLUIS- De lokale omroep voor de gemeente Westland wijst de gemeenteraad van buurgemeente Maassluis op wat hen in verkiezingsjaar 2022 te wachten zou staan. Te lezen valt: ‘Met alleen een basisbijdrage wordt de nieuwsvoorziening erg summier. We kunnen dan alleen ‘bovenlokaal’ nieuws blijven brengen.’

Onduidelijk is nog per wanneer bij de WOS de stortvloed aan berichten stopt over ‘besmettingen’ in Maassluis, in verband met het bij elkaar gefantaseerde ‘corona-virus’ (de herbenoemde seizoensgriep): de zogenaamde pandemie waarvan 99,65% van alle mensen hooguit milde of helemaal geen klachten ondervindt. Ook is nog niet duidelijk of de WOS gaat stoppen met het onophoudelijk promoten van de ongecontroleerde, experimentele gentherapie voor de inwoners van Maassluis.
De Westlandse Omroep Stichting (WOS) laat de gemeenteraad weten teleurgesteld te zijn in de basisbekostiging a 1,39 euro per Maassluis huishouden. Volgens de WOS kunnen zij daardoor niet de kwaliteit en kwantiteit bieden die de inwoners, college en raadsleden van hen gewend zouden zijn. Alleen dit jaar ontvangt de WOS nog een aanvullende bijdrage van 40.000 euro van de gemeente Maassluis, daarna rest de basisbekostiging per huishouden.

De lokale omroep heeft zich opgeworpen als zogenaamde streekomroep en heeft daarmee bepaald dat ook Maassluis en Hoek van Holland onder het uitzendgebied van de WOS zouden vallen.

In 2017 gaf de toenmalige gemeenteraad van Maassluis al aan dat de WOS voor hen niet heilig is. Dat viel in januari van dat jaar op te maken uit de reacties van de verschillende politieke partijen op het eerder verzoek van de WOS om meer subsidie van de gemeente Maassluis. Ook toen werd al gedreigd met minder aandacht aan gebeurtenissen in Maassluis via radio, tv en internet wanneer een gevraagde extra subsidie niet zou worden betaald.

Fractievoorzitter John Dolstra (CU) destijds: “Hoeveel Maassluizers zijn nu echt afhankelijk van de WOS voor hun nieuwsgaring? Of zijn d’r andere partijen die daar ook een rol in spelen? Wij concluderen in ieder geval dat nieuwsberichten vaak meerdere keren binnenkomen. Waarbij de WOS soms de eerste is, maar niet altijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *