Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JESSE KLAVER STEUNT OUD-WETHOUDER GROENLINKS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedam oud-wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) heeft, van de ‘GroenLinksfamilie’, een hart onder de riem ontvangen uit handen van Jesse Klaver, fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer. Ooijevaar bedankt daarvoor het bestuur, medewerkers en collega’s van zijn partij.

Ooijevaar is afgelopen dinsdag opgestapt als wethouder in Schiedam, nadat zijn fracties het vertrouwen hadden opgezegd in de coalitiegenoten. In zijn ontslagbrief aan de burgemeester schrijft Ooijevaar: ‘Om Schiedam werkelijk toekomstbestendig te maken, zijn er soms moeilijke beslissingen nodig. Besturen is vooruitzien en dat betekent dat we als stad moeten durven kiezen voor langetermijnoplossingen, zelfs als ze op de korte termijn niet bij iedereen populair zijn. Alleen dan kunnen we onze ambities waarmaken zonder mens, natuur en welzijn te schaden. Helaas hebben mijn fracties in de coalitie de steun voor deze langetermijnoplossingen niet ervaren, ondanks afspraken die daarover gemaakt zijn.’

Met een minimale meerderheid loodste Ooijevaar eind vorig jaar het paradepaardje van Groenlinks (de wijk Groenoord van het aardgas) door de gemeenteraad. Bij het doorvoeren van de plannen stemden de coalitiegenoten van het AOV allemaal tegen. Bij de VVD waren slechts twee van de zes raadsleden voor het plan van het restwarmtenet. Alleen door de steun van Denk, in ruil voor een Turks bejaardenhuis, ontstond een minieme meerderheid die akkoord kon gaan met het project ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’.

2 reacties op “JESSE KLAVER STEUNT OUD-WETHOUDER GROENLINKS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *