Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG ALTIJD GEEN NIEUWBOUW NA BRAND VOETBALCLUBS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ruim twee jaar na de brand bij de voetbalclubs Cion en Deltasport aan de Kooikerweg in Vlaardingen is nog niets zichtbaar van enige vorm van nieuwbouw, constateren de fracties Boers en Beter voor Vlaarding. Bovendien zitten de fracties vol vragen over de nieuwbouwplannen (‘Hoe belangrijk vindt u het bouwen van duurzame sportaccommodaties? Wij hebben vernomen dat er op de Kooikersweg niet gasloos gebouwd gaat worden. Klopt dit?’).

In maart 2019 heeft er tot twee maal toe brand gewoed in de kleedkamers en de sportkantine van Deltasport en Cion. Na de eerste brand was er aanzienlijke schade, de tweede brand heeft nagenoeg alles verwoest. Door deze brand waren beide voetbalclubs genoodzaakt zich in een tijdelijk onderkomen, zogeheten portocabines, te huisvesten. Uitgangspunt is dat Deltasport en Cion in een nieuw clubgebouw de ruimtes delen.

Het stadsbestuur stelt in april 2021 dat het uitgekeerde verzekeringsgeld à 850.000 euro beschikbaar is voor de nieuwe accommodatie aan de Kooikersweg in de Broekpolder, waar beide clubs voetballen. De gemeenteraad gaat hier in haar vergadering van 20 mei jongstleden mee akkoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *