Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘47% SCHIEDAMMERS ERVAART HINDER VLIEGVERKEER’

SCHIEDAM- In Schiedam ervaart 47 % van de mensen geluidsoverlast van het vliegverkeer, blijkt uit de cijfers over 2020, ondanks dat er vorig jaar nauwelijks gevlogen is vanwege de lockdown.

De gemiddelde hoeveelheid vliegtuiggeluid in Schiedam nam af met 4,5dB. Blijkt uit het jaarrapport, dat is opgesteld door DCMR in opdracht van de Bestuurlijke Regiegroep RTHA, over de periode november 2019 tot en met oktober 2020.

In 2020 was de invloed van de lockdown op het gebruik van de luchthaven groot. Het totaal aantal vluchten in de categorie grote luchtvaart nam sterk af (-61%). Het aantal meldingen over hinder van sportvliegtuigen verdubbelde echter tot ruim 2600. Dit terwijl het aantal vluchten in de categorie kleine luchtvaart maar licht afnam (-2%).

5 reacties op “‘47% SCHIEDAMMERS ERVAART HINDER VLIEGVERKEER’

  1. Azijnpissers die klagers.
    Wel zonder schroom maar met trots op verjaardagen vertellen dat ze voor duizenden euro’s naar verre bestemmingen gaan vliegen.
    Er zijn i.d.d. wel (m.n. kleine vliegtuigjes) die je hoort brommen. Maar ik hoor ook vrijwel dagelijks verschillende idioten met een auto door de stad scheuren met een knallende uitlaat. Als je er gestoord van wordt moet je naar het Rifgebergte emigreren.

  2. Wel met eerlijke cijfers komen er zijn mensen die meerdere keren per dag klagen om zo de cijfers te manupileren. Het is maar net hoe je het wil lezen. Ga anders verhuizen want dit vliegveld ligt er al jaren en jaren.

  3. Ik merk dat de vliegtuigen steeds vaker over de stad vliegen bij opstijgen en landen ipv over Midden Delfland. Ik vraag mij af waarom zij dit doen. Zorgt voor flinke herrie.

  4. Kan dat hele vliegveld niet verkassen naar de Maasvlakte? Kunnen we tussen Schiebroek en Berkel weer heel wat asieltuig huisvesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *