WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN: SCHIEDAM MERKT STERKE DALING REGIOTAXI

SCHIEDAM- De regiotaxi Noot heeft te maken met een sterke daling, meldt de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) aan de gemeenteraad. Dit is het directe gevolg van het opleggen van nog meer vrijheidsberovingen door het kabinet Rutte III per 15 december.

Vanaf 8 februari is, als gevolg van de lockdown, een nieuw vervoersprotocol ingesteld. Het protocol bepaalt dat in een personenauto nog maar één persoon tegelijk vervoerd wordt, waardoor het niet meer mogelijk is om een begeleider mee te nemen. Noot doet er alles aan om tegemoet te komen aan de aangevraagde ritten. Hiervoor werken zij gedwongen met een blokkenschema / tijdsloten.

Juist in het blok tussen 18.30 en 19.30 uur is de vraag sterk toegenomen. Gemiddeld 50/60 ritten meer dan voor de avondklok. Over het algemeen is er begrip onder de reizigers voor de situatie. Mensen zoeken zelf naar alternatieven of boeken hun rit eerder.

Eén gedachte over “LOCKDOWN: SCHIEDAM MERKT STERKE DALING REGIOTAXI

  1. Die daling is fantastisch! Krijgen alle groene gekkies hun zin. Minder rijden = minder co2. Kunnen wij weer lekker 130 kachelen op ’s heeren wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *