WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

4 DRUGSUITHALERS UIT 1 CONTAINER AANGEHOUDEN MAASVLAKTE ROTTERDAM

ROTTERDAM- Vannacht is bij een terminal op de Maasvlakte een container met daarin vier drugsuithalers afgeleverd. De chauffeur (37 jaar en afkomstig uit Polen) en de uithalers (2x 16, 18, 26 uit Mijdrecht en Rotterdam) zijn aangehouden door de Douane. De recherche onderzoekt de zaak.

Uithalers zijn personen die op verschillende manieren, vaak in opdracht van een (criminele) organisatie, toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals om verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept te halen en buiten het terminalterrein te brengen.

De Politie en de gemeente Rotterdam zijn begin maart gestart bij scholen in Rotterdam-Charlois om met een nieuw project jongeren te behoeden voor een leven als drugsuithaler. In een lesprogramma met daarin een VR-ervaring maken jongeren zelf keuzes en worden zij geconfronteerd met de consequenties daarvan. Door op deze nieuwe manier in te laten zien dat een carrière in de drugscriminaliteit, en meer specifiek als uithaler, niet loont, hopen politie en gemeente dat jongeren de belofte van ‘snel geld verdienen’ kunnen herkennen voor wat het is: een leven vol gevaren voor jezelf en je naasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *