Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WONINGBOUW OP GROND VOLKSTUINEN VLAARDING NOG NIET ZEKER

VLAARDINGEN- Officieel is nog niet besloten tot woningbouw op de grond van volkstuinvereniging dr. Moerman aan de Marathonweg in Vlaardingen-West. Als de nieuwe woonvisie door het college en de gemeenteraad is vastgesteld, wordt pas duidelijk of de locatie van de volkstuinvereniging ook de bestemming wonen krijgt, zo laat het stadsbestuur in een reactie weten op het protest van de volkstuinders.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) heeft eerder aangegeven dat de gemeente niet voornemens is om het contract, dat loopt tot januari 2023, eerder te ontbinden.

Er is in Vlaardingen (en de hele regio) veel vraag naar woningen. Vanuit het Rijk zijn binnen de regio met de gemeenten afspraken gemaakt over woningbouw, om in de behoefte te voorzien. Vlaardingen moet hiervoor aankomende jaren volop inzetten op woningbouw.

Meer huizen bouwen is niet het antwoord op de woningnood, vinden veruit de meeste deelnemers aan De Kwestie, van dagblad de Telegraaf (20 februari jl.). ‘Zorg dat er niet zoveel mensen bijkomen in ons land’, is de teneur van vrijwel alle reacties. Of, zoals meer dan eens werd opgemerkt: ‘Nederland is al vol en tegen die asielstroom valt niet op te bouwen’.

1 reactie op “WONINGBOUW OP GROND VOLKSTUINEN VLAARDING NOG NIET ZEKER

  1. Het is best een mooi stukje groen in Vlaardingen, zonde om er zo’n vinex geval neer te zetten dat er toch binnen 5 jaar verpauperd uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *