Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DIVERSE GEBRUIKERS ZIEN VERBETERING WESTLANDSEWEG VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Diverse gebruikers zien de genomen maatregelen op de Westlandseweg in Vlaardingen wél als verbetering voor de verkeersveiligheid. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen van BvV en de CU-SGP. De weg- en verkeerssituatie zou voldoen aan de kaders en regelgeving. Tegelijk neemt de gemeente de kritische geluiden ook ter harte.

Volgens de twee fracties zijn er nogal wat schoonheidsfoutjes gemaakt bij de verkeerssituatie op de Westlandseweg ter hoogte van de aansluiting met de Hoflaan. Waaronder verkeerde bebording. Een fietssuggestiestrook in plaats van een fietsstrook, terwijl een eindje verder schooljeugd naar het Groen van Prinsterer, via Plein 1940-45, wel ineens op een fietsstrook rijden en een smalle doorgang bij de verkeersheuvel waar auto’s fietsers belemmeren.

4 reacties op “‘DIVERSE GEBRUIKERS ZIEN VERBETERING WESTLANDSEWEG VLAARDINGEN’

  1. Ik weet niet welke positievo hier een verbetering ziet, maar fietsen is er nu levensgevaarlijk door die idioot brede vluchtheuvels. Petje achterstevoren, Pjotr en mo zullen echt geen ruimte voor een fietser laten hoor.

  2. Rij hier regelmatig met de fiets. Al enkele malen door een automobilist bijna de berm ingereden. Hier gaat het binnenkort nog eens akelig mis. De vluchtheuvels moeten smaller of er moet aan de zijkanten meer ruimte gemaakt worden voor het verkeer.

  3. Fiets er regelmatig. Is echt gevaarlijk geworden daar want er zijn automobilisten die vol gas doorrijden en jou als fietser zo’n beetje de berm induwen. Die vluchtheuvels moeten smaller voordat het een keer echt misgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *