Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OM DIEREN TE BESCHERMEN: ACTIE TEGEN GRASAREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dit jaar wordt door Irado extra aandacht besteed aan het maaien van het gras in Schiedam, ter bestrijding van de overlast door grasaren. De plant geeft vervelende kriebelende zaden af, die vooral bij huisdieren voor leed zorgen.

Door hun scherpe punten in combinatie met kleine weerhaakjes kunnen de aren via de huid in het lichaam van een hond of kat terechtkomen. Ze kruipen door de huid en kunnen voor nare beschadigingen en zeer pijnlijke infecties zorgen.

Als een dier een grasaar in zijn oor heeft gekregen, kan hij met zijn kop gaan schudden of met zijn oren gaan flapperen. Een grasaar in de neus kan niezen veroorzaken. Loopt een dier mank? Dan kan het zijn dat er een kruiper via de voet het lichaam is binnengedrongen.

Grasaren zijn de zaden van gras. De stekelige delen van de aren kunnen afbreken en in de vacht blijven hangen als een hond of kat er langs of doorheen loopt.

Ziet u in Schiedam veel grasaren op een plek waarvan u weet dat er veel honden lopen? Dan kunt u deze bij de gemeente Schiedam of Irado melden.

1 reactie op “OM DIEREN TE BESCHERMEN: ACTIE TEGEN GRASAREN SCHIEDAM

  1. Een kat hoort binnen te zijn, het is een huis!!!dier. Kan hij ook geen grasaren in zijn lichaam krijgen of in mijn tuin schijten. Een hond hoort binnen de bebouwde kom aangelijnd te zijn. De bal ligt dus volledig bij de dierenbezitters. Irado heeft deze dingen niet gezaaid hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *