Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL VERBOD UITERLIJK VERTOON MOTORBENDES

VLAARDINGEN- Er komt in Vlaardingen een verbod op het uiterlijk vertoon van motorclubs, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het college verzoekt de gemeenteraad om toestemming om het verbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college benadrukt dat het gaat om verboden organisaties. Door strafbaarstelling in de APV kan handhavend worden opgetreden zolang er nog geen onherroepelijk vonnis is.

Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechter civiele verboden gevraagd en gekregen tegen enkele motorclubs. Er kan nog niet op grond van het strafrecht worden opgetreden, omdat de uitspraken nog niet onherroepelijk zijn. Dit kan nog enkele jaren duren. Het opnemen van een artikel in de APV biedt wel mogelijkheden om hier tegen op te treden; het dragen van clubuitingen van verboden organisaties in de openbare ruimte en op evenementen kan een verstoring opleveren van de openbare orde. Ook kunnen dergelijke uitingen door het publiek als bedreigend worden ervaren, meent het Vlaardingse stadsbestuur.

Motorclub No Surrender vertrok in 2016 uit het pand van het Motor Bike Center aan de James Wattweg in Vlaardingen. De gemeente had No Surrender verboden het pand als clubhuis te gebruiken. Bij een grote politie-inval in februari dat jaar werden wapens en drugs gevonden.

Kort daarvoor had de gemeente een gebiedsverbod opgelegd aan de voorzitter van de motorclub. Captain Bas ter Hennepe mocht zich niet meer in het centrum van Vlaardingen vertonen. Vlaardingen heeft Ter Hennepe het gebiedsverbod opgelegd vanwege een aantal incidenten in de binnenstad. Ook het niet meer nakomen van afspraken tussen No Surrender en de gemeente was een reden voor de maatregel.

3 reacties op “VLAARDINGEN WIL VERBOD UITERLIJK VERTOON MOTORBENDES

  1. Worden nu de helmen, laarzen en handschoenen verboden? Dan zien ze er niet meer allemaal hetzelfde uit. Zie gingen nog woal oerend haard hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *