WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM OP DE BRES VOOR ‘TRANSPERSONEN’

SCHIEDAM- GroenLinks Schiedam wil een – wat men noemt- ’transpersoonvriendelijke’ werkvloer en arbeidsmarkt. De fractie laat dat weten in een persbericht.

Bij de behandeling van de zomernota in de gemeenteraad diende GroenLinks gisteravond een motie in die de gemeente Schiedam oproept om de verklaring van Dordrecht te onderteken. GroenLinks: ‘Deze verklaring van Transgender Netwerk Nederland, bestaat uit tien punten die een handvat vormen voor het creëren én in standhouden van een transpersoonvriendelijke werkvloer en arbeidsmarkt. Hierbij staat het bestrijden van discriminatie en toegang tot werknemersrechten centraal.’

Raadslid Sandra Mantingh (GroenLinks): “Nog altijd zijn er veel moeilijkheden waar transpersonen mee geconfronteerd worden. En dit gebeurd met name op de arbeidsmarkt. Er is een goed en specifiek beleid nodig. In Nederland zitten transpersonen bijna drie keer zo vaak dan gemiddeld in de bijstand. Veel transpersonen ervaren discriminatie op de werkvloer en voor transitie is vaak geen ruimte. Dit kan hen weerhouden om en volle mee te doen in onze maatschappij, om zinvol bij te dragen en onderdeel te zijn van onze stad. Daarom doen wij het voorstel om de gemeente Schiedam de verklaring van Dordrecht te laten ondertekenen en zoals als gemeente het goede voorbeeld van inclusief en divers werkgeverschap te zijn.”

4 reacties op “GROENLINKS SCHIEDAM OP DE BRES VOOR ‘TRANSPERSONEN’

  1. Een vent met een jurk en een baard, en dan niet gediscrimineerd worden? Dat zal een toer worden hoor, op de arbeidsmarkt wordt je al gediscrimineerd als je boven de 50 bent. Als je een bedrijfje hebt en je zoekt nieuw verkooptalent kun je maar beter iemand aannemen die er een beetje representatief uit ziet. Ik zie het al voor me, je hebt een belangrijke beurs in Nürnberg, je hebt een vermogen betaald om daar over wat vierkante meters te beschikken en je potentiële veelal internationale klanten worden met zo’n clown geconfronteerd? Je verkoop staat direct op 0,000. Laat Groen links deze luitjes zelf aannemen, die partij neemt toch geen weldenkend mens serieus.

  2. Haha, als mijn chirurg er zo uitziet durf echt mijn sterilisatie niet aan hoor, voor je het weet wordt je wakker als vrouw.

  3. Een jurk en een baard… =Groot bomalarm! Een jurk en een baard…. =uitkering. Een jurken een baard…. Kost de gemeenschap doorgaans veel geld. Een jurk en een baard….. Als eerste een sociale huurwoning. Een jurk en een baard….Maximaal gebruik van subsidies. Een jurk en een baard… Barbeknoeien in het park. Een jurk en een baard…. heel lang en hard toeteren tijdens een bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *