WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSCHRIJVING GEOPEND VOOR NIEUWE SERIES WIJKCULTUURKLASSEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Na de herfstvakantie gaan de Wijkcultuurklassen weer van start. In alle wijken van Schiedam kunnen basisschoolleerlingen terecht voor een gevarieerd aanbod naschoolse kunstlessen. Kinderen kunnen een keuze maken uit verschillende lessenseries van tien lessen binnen de onderdelen Beeldende vorming, Dans, Robotica, Multimedia, Muziek, Zang, Theater en Yoga. Meedoen aan de cursussen is gratis.

Nieuw in het aanbod zijn de lessen Popkoor door docent Nicolette Klein en Theater en Yoga door docent Anna Luka da Silva in Noordrand. De Muziekvereniging Sint Radboud levert dit seizoentwee kersverse docenten voor de series Slagwerk in Groenoord, Klarinet in West. Per Wijk is het aanbod specifiek bedoeld voor kinderen die in de desbetreffende wijk naar school gaan en/of wonen.

Het complete aanbod Wijkcultuurklassen is te vinden op de website Parels van Schiedam. De nieuwe series Wijkcultuurklassen gaan van start vanaf 6 maart. De inschrijfperiode loopt tot en met 19 februari (Oost en Nieuwland) en tot en met 26 oktober (overige wijken).

De afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam organiseert de Wijkcultuurklassen in samenwerking met de Wijkschoolvereniging voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Het doel van de Wijkcultuurklassen is om op een financieel laagdrempelige manier basisschoolkinderen kennis te laten maken met een divers scala aan kunstdisciplines en waar mogelijk bruggen te slaan naar het verdere kunst en cultuuraanbod in de stad. Na een eerste succesvolle pilot in Nieuwland in 2016 breidden de Wijkcultuurklassen uit naar andere wijken in Schiedam. Inmiddels vinden honderden Schiedamse kinderen per jaar hun weg binnen het cultuuraanbod van de Wijkcultuurklassen op de diverse deelnemende scholen en wijkhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *