Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JETTEN-LAMPEN BIJ TOEKOMSTIG POLENPENSION VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Rond de oude kantoortoren van Hydro Agri aan de Deltaweg in Vlaardingen staan Jetten-lampen. Het gaat om dezelfde apparatuur die toenmalig burgemeester Annemiek Jetten (PvdA), in december 2018, op meerdere locaties liet plaatsen tegen vreugdevuren (Er zijn destijds twee sabotage geweest. Aan de opgenomen beelden had de gemeente niets). De apparaten bij het oude kantoorpand functioneren nu daadwerkelijk als bouwplaatscamera’s.

Uitzendbureau Stipt verbouwt het pand tot logiesgebouw voor arbeidsmigranten en voor een kantoor voor de eigen organisatie.

De belastingbetaler betaalt mee aan de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Hiervoor is inmiddels 982.800 subsidie toegekend door het Rijk. In het kader van het flexwonen zijn door de gemeente met succes een viertal projecten ingediend voor subsidie. Het betreft het Hydro Agri-gebouw (uitzendbureau Stipt), het Vergulde Hand-terrein (uitzendbureau Tradiro), De Elementen (voor huisvester Homeflex) en voor het voormalig Unileverterrein.

Over 2 jaar zijn de gebouwen voor de grootschalige huisvesting gereed. Dan worden de circa 80 tot 100 woningen die de uitzendbureaus nu nog bezitten, verkocht of verhuurd aan andere doelgroepen dan arbeidsmigranten.

Zeker is al dat de uitzendbureaus Stipt en Tradiro hun opgekochte panden in Vlaardingen niet allemaal tegelijk van de hand zullen doen. De gemeente wil afspraken maken over het gefaseerd te koop zetten van de woningen, omdat anders een apart markttechnisch effect zou ontstaan: verkoop met verlies.

1 reactie op “JETTEN-LAMPEN BIJ TOEKOMSTIG POLENPENSION VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *