RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER PARKEERVAKKEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er gaat een streep door de parkeernorm voor woningen in het noordelijke deel van Schiedam, van (gemiddeld) 1,6 naar 1,4. Met deze aangepaste parkeernormen wordt, volgens het gemeentebestuur, beter aangesloten bij het gemiddeld autobezit van de Schiedammer in dit deel van de stad. Daarnaast zijn beperkte aanpassingen doorgevoerd voor andere gebruiksfuncties op basis van de meest recente landelijke kencijfers voor parkeren.

Elders in de stad wordt de parkeernorm ook bijgesteld (minder parkeervakken), omdat de verplaatsingsbehoefte gedeeltelijke anders kan worden ingevuld, denkt men op het stadskantoor, bijvoorbeeld door de nabijheid van een trein- of metrostation, de toepassing van deelauto’s of het aanbieden van extra stallingsplaatsen voor fietsen.

1 reactie op “MINDER PARKEERVAKKEN IN SCHIEDAM

  1. Op het stadskantoor weten ze heel goed dat als alles zo krankzinnig snel duurder blijft worden we genoeg hebben aan 0,3 parkeerplekken per woning. Kunnen op de andere plekken de patserbakken van de Oekraïense ,,vluchtelingen” staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.