WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGAAL BORDEEL OPGEROLD SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- In Schiedam-Oost is een illegaal bordeel opgerold. Het clandestiene prostitutiebedrijf was gevestigd in een woning in de Wattstraat. Het pand is door de burgemeester met spoed gesloten.

Het bordeel is vrijdag ontdekt door het Interventieteam Ondermijning, in samenwerking met de politie, naar aanleiding van een internetadvertentie, waarop een controle is uitgevoerd op het adres.

Alleen een prostituee die in haar eigen woning werkzaam is en die werkzaamheden niet op een bedrijfsmatige wijze verricht, is vrijgesteld van de vergunningsplicht. Schiedam noemt deze prostituee de zogeheten thuiswerker. Om te bepalen of de activiteiten van de thuiswerker bedrijfsmatig zijn en dus vergunningsplichtig, wordt verwezen naar de uitvoeringsregel ‘Thuiswerkers in de Schiedamse prostitutiebranche’ die per 1 oktober 2016 in werking is getreden.

Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen. Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

1 reactie op “ILLEGAAL BORDEEL OPGEROLD SCHIEDAM-OOST

  1. Die club uit 1992 uit de laatste alinea heet dus ,,Neuk je de uitkering in” of ,,Masseer voor een verblijfsvergunning of meer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *