Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRANKELAND STAAKT BOUWPLAN NIEUWE HAVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De bouw van het project HavenVeste aan de Nieuwe Haven in Schiedam is geen toekomstbestendig plan (meer) en daarom is de aanbesteding gestopt. De directie van de Frankelandgroep laat dat weten. Bij het beoogde bouwterrein, naast het huidige verpleeghuis Frankeland, worden de met plastic afgedekte gevels nog wel afgewerkt, het onkruid verwijderen en het terrein geëgaliseerd. Daarna wordt een nieuw besluit genomen.

Politiek is recent besloten dat er geen nieuwe intramurale verpleeghuisplaatsen bijgebouwd mogen worden én wonen en zorg in de ouderenzorg gescheiden moeten worden. Dat laatste betekent dat bij een eventuele realisatie van HavenVeste de verpleeghuisbewoners huurders zouden worden met een maandelijks verschuldigde huur die alleen door echte grootverdieners is op te brengen.

Wat ook meespeelt zijn de stijgende bouwprijzen, lange levertijden en de stijgende energiekosten. De situatie was zo ernstig dat de Frankelandgroep – mede op verzoek van de aannemers – de aanbesteding tijdelijk moest stilleggen. Als datum van hervatting werd daarbij naar 1 november aanstaande gestreefd.

In 2020 is het naast Frankeland gelegen ‘Kalfsbeek terrein’ gekocht om er 62 woningen te bouwen, die Frankeland als verpleeghuisplaatsen zou benutten en – verbonden met een atrium met ontmoetingsruimten – een groot facilitair bouwblok met onder meer fysio en beweegruimten, kantoren, huiskamers, afdelingsposten en leslokalen. In 2021 is het plan uitgewerkt, de opstallen (Shellshop, benzinestation, bowlingbaan, garage en feestzaal) gesloopt en het terrein bouwrijp gemaakt.

9 reacties op “FRANKELAND STAAKT BOUWPLAN NIEUWE HAVEN SCHIEDAM

 1. Misschien een supermarkt daar neerzetten want de ouderen die nog zelfstandig wonen die moeten of naar het centrum of naar de Nolenslaan…

   1. Die zitten er al i die omgeving….nee gewoon een Lidl of Dirk ofzo geen buurtsupertje die er ook genoeg hebben gezeten daar….. Ik krijg genoeg signalen van mensen die daar wonen een goede supermarkt het enige is wat ze missen. En ergens ook raar toch mensen wonen nog zelfstandig maar niet mobiel genoeg meer voor verre afstanden en nergens is er zo’n voorziening voor deze groep ouderen?!

   1. Jaaaaa whaahahaha inderdaad, mijn hemel….verschrikkelijk personeel daar en inderdaad ze verdienen goud want er is voor de rest helemaal niks in de buurt….

    1. Vroeger was dat de 4=6 van de familie Ruygrok. Toen was het een heel prettige winkel. Stukje verderop had de familie Van Geloven ook een kruidenierszaak. Bij het Rubensplein. Bij alle twee konden we kopen want alle twee van katholieke huizen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *