WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

’24-JARIGE VLAARDINGER WAS GELDEZEL’

VLAARDINGEN- Het Openbaar Miniserie (OM) ziet in de Vlaardinger A.G.D. B. een zogenoemde geldezel. Vandaag moet de man verschijnen voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Dordrecht. Het OM denkt dat B. zijn bankrekeningnummer (met bijbehorende pinpas en pincode) ter beschikking heeft gesteld aan een crimineel.

Volgens het OM heeft de 25-jarige inwoner van de haringstad in totaal 2350,80 euro op zijn rekening gestort gekregen door een zekere Van der Aa, een handlanger of pshydoniem van de Turk A.Z. Ç. Vervolgens heeft B. meermalen een (of meer) geldbedrag(en), namelijk door middel van vier betaalverzoeken van 500,00 euro en een betaalverzoek van 330,00 euro overgemaakt op de rekening van Ç. Dit terwijl B. wist, dan wel redelijkerwijs moest vermoeden, dat het geld afkomstig was uit enig misdrijf.

Een geldezel laat zijn rekening gebruiken om geld van criminelen naar iemand anders over te maken of wit te wassen. Geldezels worden vaak geronseld via social media als Facebook, of via vacatures. Het lijkt een goede manier om snel geld te verdienen, maar u hebt te maken met criminelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *