WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG MEER BOMEN WEG DOOR WINDTURBINES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Opnieuw moet groen verdwijnen op de plaats waar ooit het Oeverbos stond in Vlaardingen. Bij de strook langs de Nieuwe Waterweg (het Scheur) worden bomen gekapt voor de komst van twee nieuwe windturbines. Wethouder Koen Kegel (D66) legt uit: ‘Voor al deze bomen komt weer nieuw groen terug in het Oeverbos na de werkzaamheden. Op deze manier komen we niet alleen een stap dichterbij onze doelstelling om minder afhankelijk te zijn van fossiele energiebronnen, maar blijft het Oeverbos een groene plek voor alle Vlaardingers.’

Dit najaar wordt gestart met de bouw van de twee nieuwe windturbines op de grond van het voormalige Oeverbos. De komst van de turbines is het resultaat van een uitgebreid participatieproces waarin landelijke organisatie de Windvogel en het Vlaardings Energiecollectief (VEC) samen met inwoners spraken over de locatie van de windturbines.

… ‘het Oeverbos, een groene plek voor alle Vlaardingers’…
De D66-wethouder was in de periode 2016-2018 actief als bestuurslid van het VEC. Kegel heeft de organisatie voor ‘duurzame energieopwekking’ ook zelf opgericht, maar de wethouder heeft, meer dan vier jaar geleden, afscheid genomen van het VEC. ‘Juist zodat er geen belangenverstrengeling met mijn raadswerk zou ontstaan’, zo liet hij afgelopen mei weten, vlak voor zijn aanstelling als wethouder met de portefeuille ‘Nieuwe Energie’, met daarin onder meer energietransitie, duurzaamheid, omgevingswet en grondzaken.

In een integriteitsonderzoek door Berenschot is positief geadviseerd over de benoeming van Kegel als wethouder.

4 reacties op “NOG MEER BOMEN WEG DOOR WINDTURBINES VLAARDINGEN

  1. Vooral die 2e foto is veelzeggend. Stel je eens voor, als er daar nóg meer bomen verdwijnen, het lijkt onmogelijk, maar toch!

  2. Pas zodra meneer Kegel vanuit de lokale politiek weer soepel terughopt naar het VEC zal vaststaan dat het wel om belangenverstrengeling gaat, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *