WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWITTERBAN VREUGDEVUUR MARKTBUURT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Twitteraccount van de organisatie van het vreugdevuur op de Broekweg (de Marktbuurt) in Vlaardingen heeft een search ban op Twitter. Het gevolg: Minder betrokkenheid, sociale activiteit, bijna geen retweets, likes en reacties. Twitter kan voorkomen dat andere gebruikers een account zien. Inclusief het verbannen van al tweets uit de zoekresultaten. Dit doet het social mediabedrijf bij twitteraars met politiekincorrecte informatie.

Meest berucht is de totale ban door Witter van de laatste democratisch gekozen president van de Verenigde Staten. Hij wordt waar mogelijk van het hele internet gebannen. Zo is de app voor het sociale netwerk van Donald Trump voorlopig nog niet beschikbaar op Google Play. De digitale Android-winkel heeft nog geen goedkeuring gegeven wegens ‘zorgen over de contentmoderatie’ (zelfcencuur).
Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) heeft al meermaals laten weten dat vreugdevuren tijdens de jaarwisseling een gevaar vormen. Het maken van een vuur op de openbare weg is niet alleen in strijd met de Wet Milieubeheer en de Algemeen Plaatselijke Verordening, maar kan ook leiden tot overlast op straat en verstoring van de openbare orde, meent men op het Vlaardingse stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *