RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCOUTING IN BINNENSTAD SCHIEDAM BESTAAT 88 JAAR

SCHIEDAM- De Scouting Franciscus Lodewijkgroep (FLG) in Schiedam Centrum bestaat 88 jaar. Dit is door de scouts gevierd in de Plantage (bij de speeltuin), om een verjaardagsopkomst te organiseren voor alle jeugdleden, hun vrienden en de kinderen rond de Plantage.

Er hebben meer dan 70 kinderen meegedaan aan de avontuurlijke activiteiten in de Plantage. De jongste kinderen (van 4 tot 10 jaar) gingen als eerste van start. De tweede helft van de middag was voor de jeugd van 10 tot 18 jaar.

Er was een bungeerun (aan een elastiek op een springkussen zo ver mogelijk proberen te rennen), zo hoog mogelijk kratstapelen terwijl je aan een touw gezekerd bent, pijl en boogschieten, stenen schilderen, een marshmallow roosteren boven het kampvuur, mega-jenga, mini-pionieren met bamboestokken en er werden ondertussen pannenkoeken voor de kinderen gebakken.

De gezellige chaos duurde van 13.00 tot 17.15. Er was duidelijk te merken dat de kinderen, maar ook alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, toe waren aan een leuke gezamenlijke buitenactiviteit na een lange periode waarin dit allemaal niet mogelijk was.

Het clubgebouw van de FLG is te vinden op de Lange Haven en de groep is digitaal te bezoeken op www.scoutingflg.nl. Ook is de scoutinggroep te vinden via social media zoals Facebook via ScoutingFLG of op Twitter via @ScoutingFLG.

De Scouting FLG maakt zich nu op voor de komende zomerkampen, waarvan de vrijwilligers ongetwijfeld weer grote successen gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *