RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEGA-BOERENPROTEST MAASSLUIS

MAASSLUIS- De allergrootste omgekeerde Nederlandse vlag ooit gemaakt is vannacht, op zijn kop, uitgerold en bevestigd aan de dijk langs de A20 ter hoogte van Lely Industries (Cornelis van der Lelylaan 1). Met de vlag van 1500 vierkante meter wordt steun betuigd aan de Nederlandse boeren, tuinders en vissers.

De nationale driekleur op zijn kop is na enkele weken van boerenprotesten in de regio al een vertrouwd beeld geworden en wordt ingezet als een protest tegen het onteigenen van boerenbedrijven.

Afgelopen weekend is ook al een grote omgekeerde Nederlandse driekleur opgehangen in een reclamezuil bij het Westerleeplein te Maasdijk. Het gaat daar om een doek van 50 meter, als statement tegen het mislukte overleg van Remkes, Rutte, Staghouwer en Van der Wal.

Een week eerder heeft Donald Trump, de laatste democratisch gekozen Amerikaanse president, zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse boeren die zich verzetten tegen het nieuwe stikstofbeleid (als onderdeel van agenda 2030 en de Grote Reset). Hij spreekt van een klimaattirannie door de Nederlandse overheid. Trump noemt de Nederlandse boeren ‘moedig’ en ‘dapper’.

Op bijna hetzelfde moment toonden actievoerders tijdens een demonstratie voor Nederlandse boeren in Amsterdam een video van de Amerikaanse oud-generaal Michael Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van Trump, die ook zijn steun uitsprak aan Nederlandse boeren.

Het blauw-wit-rood gold van oorsprong als noodsignaal voor de scheepvaart. De kleuren van de Nederlandse vlag staan voor het volk (rood), de kerk (wit), de adel of regenten (blauw). Door nu het blauw bovenaan te voeren wordt gesymboliseerd dat de regenteske regering zich dusdanig ver boven het volk verheven voelt dat men hier wel tegen in verzet moet komen.

De boerenvertegenwoordigers van Farmers Defence Force (FDF) zijn ontevreden over het eerste overleg dat een handjevol boerenorganisaties hebben gehad met de overheid. FDF waarschuwt Rutte: ‘Maak je klaar voor de zwaarste acties ooit’, zo heeft FDF-leider Mark van den Oever al laten weten.

Het kabinet wil drastische maatregelen om vermeende verslechtering van groengebieden een halt toe te roepen. Boerenbedrijven moeten hun veestapel laten krimpen of zelfs het bedrijf beëindigen. Ook in onze regio zijn veel agrarische bedrijven met een lange (familie-) geschiedenis. Dit alles dreigt nu verloren te gaan. Boeren die worden uitgekocht krijgen daarna een beroepsverbod opgelegd. Ze mogen nooit meer veehouden. Ook niet elders of in plaats van een ander.

4 reacties op “MEGA-BOERENPROTEST MAASSLUIS

  1. inmiddels is dit “symbool” niet meer alleen voor de boeren.
    Ook voor de inmiddels failliete minima en voedselbankers.(en de rest van dit “gave” land)

  2. Geen boer, geen voer. Als we ons voor de voedselvoorziening net zo afhankelijk maken van het buitenland als we voor energie gedaan hebben is het toch klaar met de provincie Nederland?

  3. De Nederlandsche Regering na de Hongerwinter: NOOIT WEER. NL ontwikkelde zich vervolgens tot een vd grootste voedselproducenten ter wereld.
    Rutte’s Coupkabinet sloopt nu alle basisvoorwaarden die wij mensen nodig hebben om dagelijks te overleven. Het gaat hierbij om: eten en drinken, dak boven het hoofd, medische zorg, kindveilige omgeving, zinvolle dagbesteding. Ga maar googlen: Pyramide van Maslow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *