WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METERS ONKRUID IN VERNIEUWD KRABBEPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er woekert meters hoog onkruid bij het gloednieuwe Krabbepark aan de westkant van Vlaardingen. De fietspaden zijn daardoor niet overal evengoed begaanbaar en bankjes bieden uitzicht op de wildgroei. De gemeente belooft de zaak op te pakken.

De herinrichting is afgelopen september gestart met het idee dat de bosvakken opener worden met meer duurzame en gevarieerde boomsoorten, struiken en kruiden. Het gebied rondom de Krabbeplas is bedoeld om bezoekers nog meer te laten genieten van fietsen, wandelen, zwemmen, vissen, evenementen en horeca.
Rondom de Krabbeplas liggen extra fiets- en wandelpad – het Rondje Krabbeplas – dat breed genoeg zou moeten zijn voor zowel skaters als wandelaars.

Het vernieuwde Krabbepark moet dienen als compensatie voor het groen dat is verdwenen door de aanleg van het Blankenburgtracé. De gemeente Vlaardingen is vooral actief met de herstructurering van het gebied rondom de Krabbeplas. Vanaf 2016 tot aan heden hebben zij gesprekken gevoerd over de mogelijkheden van dit gebied.

4 reacties op “METERS ONKRUID IN VERNIEUWD KRABBEPARK VLAARDINGEN

  1. neem eens een kijkje aan het Oeverbospad, het fietspad tussen de AWZI Groote Lucht en het Scheur… daar is her en der één hele rijrichting, de helft dus van het fietspad, overwoekerd door meters onkruid. Levensgevaarlijk op dit drukke doorgaande fietspad, waar veel wielrenners op topsnelheid fietsen. Recent nog een ernstig ongeval langs het Scheur, vlak voor de Maeslantkering. Foto beschikbaar, Arne

    1. Welke leip gaat er dan ook op topsnelheid over een fietspad? Je hebt niets dan gezeik met die groepen veertigers met malle pakjes en helmpjes op carbonfietsen die gewone fietsers aan de kant vloeken of erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *