Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIS: 5 JAAR VOOR MUILKORFMONSTER DAT TOESLOEG IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Openbaar Ministerie wil dat de Chileense Alisa N. uit Amsterdam 5 jaar in de gevangenis verdwijnt voor het beroven van zeker zes bejaarden door middel van een babbeltruc. De rechter heeft de strafzaak voorlopig aangehouden, omdat nog niet al het bewijs tegen de verdachte rond is.

N. sloeg op 7 oktober toe bij een 87-jarige bewoner van de flat in de President J.V. Wierdsmastraat te Hoek van Holland. Daar verdween ongeveer 4.000 euro, sieraden en een horloge. De vrouw maakte gebruik van de door overheid en media geproduceerde angstporno rond een fictief ‘killervirus’ (de herbenoemde seizoensgriep.) N. wist door de hoax meerdere bejaarden wijs te maken dat zij namens de GGD hun woningen kwam ontsmetten, om het suggestieve gevaar te keren.

Het OM linkt N. ook aan de diefstal van sieraden uit de woning van een 88-jarige aan de Chopinlaan in Delft, het verdwijnen van een bankpas bij een 83-jarige bewoner aan de Wierlaan in Bergen op Zoom, een bankpas, sieraden, 3.000 euro, een zilveren Fokker speld, zilveren rijksdaalders en een Ridderordelintje bij een 90-jarige ouderen in de Brederodestraat te Zandvoort, een armband bij een 98-jarige bewoner van een huis aan de Ridder van Catsweg te Gouda en een geldbedrag ter hoogte van ongeveer 5.100 euro, sieraden, een parfumflesje, een zakdoekdoosje, een etui en horloges bij een 79-jarige bewoner van de Robert Baeldestraat in Rotterdam.

1 reactie op “EIS: 5 JAAR VOOR MUILKORFMONSTER DAT TOESLOEG IN HOEK VAN HOLLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *