RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN: ‘ALLEEN OEKRAÏNERS HUISVESTEN IS DISCRIMINATIE’

VLAARDINGEN- Het huisvesten van Oekraïners is discriminatie van andere asielzoekers, vermoeden GroenLinks en de SP in de Vlaardingse gemeenteraad. De twee baseren zich op het College voor de Rechten van de Mens dat heeft geoordeeld dat het discriminerend is wanneer gemeenten uitsluitend Oekraïners huisvesten en bevolkingsgroepen uit andere landen weigeren.

SP-raadslid Ada van Beveren en GroenLinks-raadslid Yasmine Bouchrit willen van het college van burgemeester en wethouders weten of zij de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens onderschrijven. Ook willen zij weten hoe het stadsbestuur dit ziet in het licht van de Vlaardingse situatie. De twee fracties vragen het gemeentebestuur om in dit geval met een voorstel te komen om discriminatie tegen te gaan door ook groepen uit andere landen op te vangen.

5 reacties op “SP VLAARDINGEN: ‘ALLEEN OEKRAÏNERS HUISVESTEN IS DISCRIMINATIE’

 1. Alle vluchtelingen huisvesten en onze kinderen tot hun pensioen bij hun ouders laten wonen is zeker geen discriminatie?

 2. Damascus- Ter Apel 4100 km
  Asmara – Ter Apel 7600 km
  Marrakech – Ter Apel 3200 km
  Tripoli – Ter Apel 2830 km

  En dan is er nergens, maar echt nergens , onderweg een andere plek waar je veilig bent als je ‘vlucht ‘?

  Als iemand asiel vraagt, heeft deze ruim 8 a 10.000 euro betaald om in Ter Apel te komen. Ook is er onderweg geslapen, gegeten en zijn ze voorbereid.

  Wie dan nog steeds roept dat iemand ‘ wegvlucht van zijn land’ slaapt onder een steen zo dik als een rots uit Astrix en Obelix.

  Vraag eens aan de Nederlanders of ze het normaal beleid vinden om per jaar 100.000 nieuwkomers in ons al dichtbevolkte Nederland toe te laten. En hiervoor moeten onze boeren ook met dwang wijken?

  SP en GroenLinks: OPZOUTEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *