RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

15 MAANDEN CEL VOOR SERIE-INBREKER DIE TOESLOEG IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De 48-jarige Antilliaanse serie-inbreker Lee W. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, met aftrek van voorarrest, en een proeftijd 2 jaar. De inbreker die onder meer op 6 december toesloeg bij de Poolse supermarkt Malinka aan de ‘s-Gravenlandseweg in Schiedam, zat nog in zijn eerdere proeftijd van 2 jaar. Deze proeftijd was hem op 13 september opgelegd door de rechters van de meervoudige strafkamer.

W. heeft in een kort tijdsbestek vier winkelinbraken en een auto-inbraak gepleegd, constateert de rechter. De rechtbank vindt dat W. door zijn handelen heeft aangetoond geen enkel respect te hebben voor andermans eigendommen. Ook heeft hij geen oog voor de schade die hij heeft veroorzaakt.

De rechtbank heeft acht geslagen op het omvangrijke strafblad van W., waaruit onder meer blijkt dat W. op 13 september 2021 al tot een deels voorwaardelijke straf is veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten.

Antes reclassering heeft in april een nieuw rapport over W. opgemaakt. Hoewel het strafblad duidt op hardnekkige recidive en eerdere begeleiding door de reclassering niet toereikend is gebleken, ziet de reclassering nog mogelijkheden voor begeleiding en toezicht om de recidivekans te verminderen. Daarbij spreekt de rechtbank de hoop uit, dat de opname in de zorginstelling direct aansluitend op de detentie plaats zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *