WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE SCHIEDAM HOUDT VERDACHTE ONDER SCHOT OP HOOGSTRAAT

SCHIEDAM- De politie in Schiedam is eerder vandaag afgekomen op de melding ‘persoon met vuurwapen op de Hoogstraat’. Agenten hebben daarbij de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BtGV) uitgevoerd. Bij de verdachte is vervolgens een voorwerp aangetroffen dat gelijkenissen vertoond met een vuurwapen (zie afbeelding).

De BtGV is een procedure die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgen met mensen die vuurwapengevaarlijk (kunnen) zijn. De politie benadert de verdachte met een gericht en geladen dienstwapen. Agenten geven de verdachte een waarschuwing, bijvoorbeeld: ‘Als je naar je wapen grijpt, wordt er geschoten.’ Wanneer de verdachte niet luistert naar de waarschuwing dan lost de politie een waarschuwingsschot. Dit is een schot in de lucht (niet gericht op de verdachte). Als de verdachte dan nog niet luistert, schiet de politie gericht op de verdachte. Uiteraard kan het per situatie verschillen hoe gehandeld wordt door de politie, maar dit is de algemene procedure.

1 reactie op “POLITIE SCHIEDAM HOUDT VERDACHTE ONDER SCHOT OP HOOGSTRAAT

  1. Op de plaatsen in Schiedam waar werkelijk veel vuurwapens en drugs op straat zijn zie je de politie niet. Een wandelaer met een stuurstang van een fiets is een veel veiliger object.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *