Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN PLEIT VOOR MEER OPENBARE WC’S

VLAARDINGEN- Het beschikbaar stellen van wc’s als openbaar toilet moet breed in Vlaardingen worden
gepromoot bijvoorbeeld bij sportclubs, scholen, zorginstellingen, winkels, horeca, gemeentelijke
instellingen en organisaties die financiƫle steun van de gemeente ontvangen. Dat vindt D66. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Volgens D66 zijn Vlaardingers de afgelopen jaren meer gaan wandelen en fietsen. Echter, veel mensen worden hierin beperkt, omdat er weinig openbare toiletten zijn. In een evaluatie van de status van openbare toiletten in Nederlandse gemeenten scoorde Vlaardingen vorig jaar bij de zwakste 20%.

De Toiletalliantie wil de beschikbaarheid van openbare toiletten snel en goedkoop verbeteren bijvoorbeeld door wc’s in gemeentelijke en maatschappelijke instellingen en bij winkels en horeca publiek toegankelijk te maken. De toiletten zijn vindbaar in een app (hoge nood app) en met een toiletstikker. Veel gemeenten zijn al partner van de alliantie, waaronder Rotterdam en Maassluis. Partnergemeentes werken samen met de Toiletalliantie en HogeNood om snel het aantal beschikbare openbare toiletten te vergroten en de informatie daarover actueel te houden.

Foto: Pisbakken bij Zomerterras Vlaardingen

1 reactie op “D66 VLAARDINGEN PLEIT VOOR MEER OPENBARE WC’S

  1. Okee, de wereld staat in brand, er is nijpende woningnood en D-66 maakt zich druk om pisbakken. Lullig als je hier op hebt gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *