Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VROUW (23) SCHIEDAM OPGEPAKT VOOR HUISELIJK GEWELD

SCHIEDAM- De 23-jarige P. J. uit Schiedam moet voor de rechter verschijnen voor de mishandeling van haar levensgezel. De vrouw heeft het Oost-Europese slachtoffer op 6 februari mishandeld door in het gezicht, althans het lichaam, te slaan en te stompen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen zich even vaak schuldig maken aan geweld naar hun huisgenoten (partner, kinderen, ouders, broers of zussen) als mannen. Wel leidt geweld door vrouwen doorgaans tot minder ernstig letsel en worden vrouwen veel minder vaak gearresteerd en veroordeeld dan mannen.

Uit onderzoek in de forensische geestelijke gezondheidszorg (ggz) blijkt dat vrouwen bij dezelfde type delicten minder streng worden bestraft dan mannen en dat ze vaker worden ontslagen van rechtsvervolging.

7 reacties op “VROUW (23) SCHIEDAM OPGEPAKT VOOR HUISELIJK GEWELD

      1. Waar staat nou weer dat het potten waren ? Mijn gevoel zegt , dat het een kenau van 1.90 mtr was , die haar onderdanige vriendje even alle hoeken van de de kamer heeft laten zien . Er zijn nl . dames , vooral die met harige onderarmen , die je maar beter niet in een donker steegje kunt tegenkomen . Maar ja , dit is weer mijn ingeving……………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *