WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOMENDE ZOMER VERHUUR CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 320 containerwoningen op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen worden komende zomer verhuurd door Gapph. Deze vastgoedspecialist zorgt ook voor het beheer van de tijdelijke woningen. Daarnaast zet Gapph zich ook in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.

Binnenkort wordt er op www.fairlandstudios.nl meer informatie over de het huurproces verstrekt en kunnen geïnteresseerden zich alvast aanmelden.

Donderdag 10 maart hebben wethouder Ivana Somers (Leefbaar), Bart van der Worp (van Inspire) en Lawa de Vries (van Leyten) hun handtekeningen onder het convenant ‘Tijdelijke containerwoningen’ geplaatst. Leyten en Inspire vormen samen de besloten vennootschap Keetwoningen BV die eigenaar is van de containerwoningen.

Het onderbrengen van vluchtelingen in Vlaardingse containerwoningen is goed voor hun integratie. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) liet dat in september 2020 weten tijdens een raadscommissie.
De woningen, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, starters en herstarters (denk aan mensen die gaan scheiden en opnieuw starten op de woningmarkt), maar ook daklozen en vluchtelingen, leveren een bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. De woningen worden de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. De containers hebben een woonoppervlakte van circa 27 m2 en worden volledig ingericht verhuurd. Alle containers zijn voorzien van eigen douche, toilet en keuken. Ook worden er gemeenschappelijke ruimtes ontwikkeld zoals een wasruimte.

2 reacties op “KOMENDE ZOMER VERHUUR CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

  1. Ik zie het woord vluchtelingen in de tekst staan, dat betekent doorgaans dat de studenten en gescheiden echtelieden er weer naast pissen want bij de gutmenschen die de woonruimte verdelen is het de afgelopen jaren gebleken dat ze voor eigen volk niet thuis zijn. Ben je woningzoekende, verander dan je naam, in Abldoellah Ammehoela of sla een doek om je haar, dan maak je misschien kans op een half containertje.

  2. Valt mee dat het allemaal zo snel op poten gezet wordt. Meestal zit er tussen iets bedenken en daadwerkelijk iets uitvoeren zo’n 30 jaar hier in Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *