WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS KONDIGT AAN: 2.000 ASIELZOEKERS OEKRAINE

MAASSLUIS- De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en de regiogemeenten bereiden zich samen voor op het opvangen van asielzoekers uit de Oekraïne. Volgens de gemeente Maassluis zoekt de VRR 2.000 opvangplekken voor asielzoekers uit de Oekraïne. Ook Maassluis zoekt naar mogelijke opvanglocaties in de stad, zo valt te lezen op de website van de gemeente.

De afstand Oekraïne-Nederland is zeker 2000 kilometer. Om Nederland te bereiken moeten de asielzoekers door drie landen: Polen, Tsjechië en Duitsland. De Oekraïne grenst aan de zeven veilige landen: Moldavië, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen, Wit-Rusland en Georgië.

In Maassluis verblijven momenteel al 70 asielzoekers op een luxecruiseschip in de haven.

Over anderhalve week zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Alleen Forum voor Maassluis (2 zetels) heeft zich in de huidige raad uitgesproken tegen de opvang van asielzoekers. Daarnaast doet de partij Leefbaar Maessluys voor het eerst mee aan de verkiezingen. Uit het verkiezingsprogramma van deze partij: ‘Leefbaar Maessluys wil extra eisen stellen aan de verdeelsleutel, waarbij gekeken wordt naar andere factoren zoals het aantal bijstandsgerechtigden en de woningnood. Kortom: kijk naar de draagkracht van een gemeente. Over het algemeen prefereert Leefbaar Maessluys een algemene stop op de huisvesting van immigranten in Maassluis. Onze cultuur, woningmarkt en verzorgingsstaat staan al genoeg onder druk en kunnen de aanhoudende massa-immigratie niet aan. ‘

Om te mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen moet u 18 jaar of ouder zijn, in Maassluis wonen, en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht. Voor het stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

2 reacties op “MAASSLUIS KONDIGT AAN: 2.000 ASIELZOEKERS OEKRAINE

  1. Niemand zit te wachten op asielzoekers uit Oekraïne, zo aangenaam zijn die racisten niet. Denk eerst eens aan opvang van de daklozen in ons land. Je breekt nou je nek al over lege Poolse bierblikken, komen daar nog wodkaflessen bij? Haal die lui hun oorlog niet naar ons toe, in 1939 toen een dictator Polen binnenviel waren de Oekraïners ook niet van plan om te helpen.

  2. Verwarring alom. Moeten wij van die Vereniging van Ongekozen Burgemeesters nou ‘Welkom, welkom in mijn land’ zingen, of juist ‘institutioneel racisme’ en ‘islamofobie’ roepen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *