WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ABOUTALEB IN VLAARDINGSE WESTWIJK

VLAAARDINGEN- De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA), is eerder vandaag in de Westwijk ontvangen door burgemeester Bert Wijbenga (VVD), verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.

De Westwijk vertoont problemen vergelijkbaar met Rotterdam-Zuid, vindt het Vlaardingse stadsbestuur. Burgemeester en wethouders pleiten voor extra financiële steun van het kabinet.

Voor Rotterdam-Zuid is het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) ontwikkeld, omdat de sociaaleconomische problemen in omvang en intensiteit ongekend zouden zijn voor Nederland. Vlaardingen mist tot nu toe dezelfde steun vanuit Den Haag, met het oog op de bevolkingssamenstelling.

Door het hoge aantal wapengerelateerde incidenten staat de Westwijk al enkele jaren onafgebroken op de lijst van Vlaardingse veiligheidsrisicogebieden.

Het aandeel bijstandscliënten in de Westwijk is hoger dan in andere buurten; 46 op de 1000 inwoners ten opzichte van 33 op de 1000 inwoners in de rest van Vlaardingen; 570 bijstandscliënten in de Westwijk en 2.428 bijstandscliënten elders in Vlaardingen. Als gekeken wordt naar de ontwikkelingen van de leefbaarheid van 2016 tot 2018, dan is de leefbaarheid in de Westwijk achteruitgegaan, met name in de Lage Weide en een deel van de Wetering. Daarnaast scoort de Westwijk op de sociale Index met een rapportcijfer van 5,7 het laagst in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *