RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND NIET BRANDVEILIG

HOEK VAN HOLLAND- In een aantal gevallen wordt niet voldaan aan de brandveiligheidsvoorschriften op het recreatieoord Hoek van Holland. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport, opgesteld door een extern bureau, dat in een geanonimiseerde versie aan de gemeenteraad van Rotterdam is toegezonden door wethouder Bas Kurvers (VVD). Het gaat, volgens de onderzoekers, om situaties waarbij huisjes waarvan de gevel te weinig brandwerend is te dicht bij andere huisjes staan. Het onderzoek gaat niet in op eventueel te nemen maatregelen.

Kurvers: ‘Hoewel het huidige brandpreventieonderzoek steekproefsgewijs is uitgevoerd, geeft het een goed beeld van de regelgeving met betrekking tot brandoverslag die van toepassing is op diverse situaties op het recreatieoord.’

Naar aanleiding van deze steekproef is een overzicht van het hele recreatieoord noodzakelijk. De gemeente heeft dan ook opdracht gegeven voor een brandpreventieonderzoek voor het hele recreatieoord. Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met het adviesbureau over welke maatregelen moeten worden genomen. Het brandpreventieonderzoek voor het hele recreatieoord verschijnt later dit jaar.

1 reactie op “RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND NIET BRANDVEILIG

  1. Die huisjes staan er op deze manier al tientallen jaren. Ik weet dat Bas Curvers van die linkse veeveedee zo’n adviesbureau van het nodige geld wil voorzien, laat dat adviesbureau dan adviseren om minder brand- en explosiegevaarlijke luitjes te importeren uit verweggistan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *