Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘IN SCHIEDAM GAAN MEER BOMMEN AF DAN BIJ DEFENSIE’

SCHIEDAM- In Schiedam moet extra worden ingezet op handhaving deze jaarwisseling en in het bijzonder tegen zwaar illegaal vuurwerk uit het buitenland. Daartoe wordt opgeroepen door de JOVD Rijnmond, de politieke jongerenorganisatie van de VVD.

Irado meldt dat het beeld van Schiedam op dit moment getekend wordt door opgeblazen prullenbakken. Kay Djoehari, voorzitter JOVD Rijnmond, reageert: “Zo’n prullenbak blaas je niet op met een normaal rotje of met een vuurpijl, maar met zwaar illegaal vuurwerk. Er is geen excuus voor om publiek goed te vernielen met notabene illegale middelen. Naarmate de jaarwisseling nadert stijgen het aantal gevallen van vandalisme en de buurtbewoners zijn hiervan de dupe’’

De grootste slachtoffers van vandalisme zijn de buurtbewoners zelf. Naast de praktische euvels die vernielde prullenbakken, bushokjes en parkbankjes met zich meebrengen, brengt het ook een gevoel van onveiligheid met zich mee voor de buurtbewoners. Want stel nou dat je net op het verkeerde moment langsloopt en letsel oploopt of zo’n bom gaat onder jouw auto af. “Veilig wonen is een recht! Het is belachelijk dat Schiedammers zich druk moeten maken of zij wel veilig over straat kunnen”, roept Kay Djoehari.

Bij de JOVD vindt men dat niet gesteld kan worden dat er onvoldoende geld is voor extra politie inzet. Djoehari: “Veiligheid kent namelijk geen prijs. Er kan niet gewacht worden totdat het een keer echt goed misgaat. Zoiets zou ten alle tijden voorkomen moeten worden. Veiligheid is het belangrijkste wat je kan hebben in je leefomgeving. Wanneer die veiligheid onder druk komt te staan moet daar extra hard op ingezet worden.’’

“De kosten die gemaakt worden bij het vervangen van vernield goed kunnen beter in de preventie van vandalisme gestoken worden. Zo kunnen Schiedammers tijdens de jaarwisseling weer genieten van een veilige buurt. Prullenbakken zijn er om klein afval in weg te gooien. Niet als containers van de explosieve opruimingsdienst”, aldus Djoehari, namens de JOVD Rijnmond.

Foto (archief): Politie te paard handhaving vuurwerk Woudhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *