Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONDEN MAKEN BEATRIXPARK SCHIEDAM ONVEILIG

SCHIEDAM- Honden zorgen voor een gevaarlijke situatie in het Schiedamse Beatrixpark. De honden graven kuilen in de grasvelden. Volgens de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark is een vrouw, tijdens haar bezoek aan het park, lelijk ten val gekomen, doordat zij in een verstopte kuil stapte op de grote weide. De vereniging wil alle hondenbezoekers vragen om hun hond direct het graven te verbieden.

Bijna alle honden graven wel eens, het is namelijk hun natuurlijke gedrag. Sommige honden zijn er zelfs speciaal voor gefokt, denk aan de Teckel of bepaalde Terriër-rassen.

Verveling is iets wat de meeste honden ten alle tijden willen voorkomen. Verveling kan zich in allerlei gedragingen uiten, van huilen, tot slopen, tot graven. Oplossing: Zorg dat u genoeg tijd met uw hond doorbrengt en zorg voor voldoende afwisseling in activiteiten. Ook kunt u de hond leren zichzelf op een positieve manier bezig te houden. Denk aan kauwspeeltjes, hondenpuzzels en bijvoorbeeld een bal om te apporteren.

8 reacties op “HONDEN MAKEN BEATRIXPARK SCHIEDAM ONVEILIG

 1. Zie je het voor je, Fikkie, af!!! Koest!!! Gaat ligguh!! Niet graven!!! Er is pas een vrouw in een van je metersdiepe kuilen gelazerd.
  Honden die zich hier niet aan wensen te houden kunnen we een (voorwaardelijke) taakstraf als blindegeleidekip geven. Wat is het volgende? Een linkse trut die over een molshoop struikelt en dan de mol aansprakelijk gaat stellen? Laat honden alsjeblieft doen wat honden doen, rennen, graven, postbode’s opjagen, katten doodbijten, een beetje aporteren, tegen een boom zeiken, kortom, hondendingen.

  1. Ik weet niet hoor,maar iedere hond is iets aan te leren. Het gedrag van alle honden wordt gevormd door hun bazen en de trainingen die ze krijgen. Alles valt aan te leren voor een hond. De oproep was ook voor de hondeigenaren en niet voor de hond zelf 😉 Alleen zorgen veel baasjes ervoor dat de honden overlast veroorzaken zoals de stront op grasvelden waar het niet hoort en waar kinderen spelen of volwassenen lopen. Jammer dat vele bazen het gedrag van hun hond juist misvormen, omdat ze zelf schijt hebben aan de maatschappij.

 2. Waarschijnlijk was het een Duitse herdershond.
  Die schijnen veel van kuilen graven te houden.

  Daarnaast ligt het niet aan de honden maar aan de baasjes om honden ‘foute’ dingen te laten doen.
  Denk vooral aan de hondenstront op straat en het alleen laten van die beesten in huis en daardoor constant blaffen.
  Ik hou me hart vast als al de ‘hondenvrienden’ die nu met de corona shit hun hond naar het asiel brengen als de baasjes weer naar hun werk moeten.

  1. Ik vraag mij ook af wat er met al die labradoedels gebeurt als er plotseling een ander merk hond in de mode komt.

    1. Ik ben bang dat je wel eens gelijk kunt hebben Jannes, Het verbaast mij dat mensen van het ene op het andere jaar overschakelen van golden retriever naar pit-bull naar labrador naar sjiewaahwaah naar labradoedel etc. Dit gebeurt zó massaal dat ik toch vrees voor het leven van de betreffende modehond. Binnenkort kun je wél goedkoop een sloep kopen, want dat is ook zo’n modeding waarvan je er 13 in een dozijn ziet. Straks komt de botter of kotter of tjotter in de mode en dan moeten al die sloepen het samen met die labradoedels ontgelden.

     1. Een hond of kat behoort natuurlijk wel bij het interieur te passen , en aangezien de dames ieder jaar een ander interieur willen , moeten de dieren ook weer het veld ruimen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *