Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HONDENBELASTING WEL VERHOGING OZB VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De OZB-opbrengsten in Vlaardingen worden komend jaar verhoogd met 4,6%, bestaande uit de algemene indexering van 1,6% vermeerderd met 3% op basis van het Herstelplan. De afvalstoffenheffing wordt met 0,64% verhoogd. Het tarief toeristenbelasting wordt verhoogd tot 3,05 euro. Wettelijk voorgeschreven maximumtarieven door het Rijk worden overgenomen, zoals de tarieven voor de reisdocumenten en de rijbewijzen.

De hondenbelasting wordt afgeschaft conform de geamendeerde begroting.

Voor de tarieven van het zeehavengeld en het binnenhavengeld wordt de gemeenschappelijke regeling gevolgd. De rioolheffing is gebaseerd op het vastgesteld verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan.

Ieder jaar moet de gemeenteraad de belastingtarieven voor het volgende jaar vaststellen. Over de hoogte van de tarieven voor 2022 heeft de raad tijdens de vergadering over de begroting een besluit genomen.

4 reacties op “GEEN HONDENBELASTING WEL VERHOGING OZB VLAARDINGEN

  1. Belachelijk, die teringhonden schijten nog steeds onze straat vol. Probeer maar eens van je voordeur naar de auto te lopen en dan in te stappen zonder dat al je pedalen onder de stront zitten. Het merkwaardige is dat ik hondenbezitters hier niet over hoor. Schijten die beesten niet voor hun eigen deur? Of ruimen de baasjes het dan wél op?

    1. Helemaal mee eens. Het hondenbezit loopt de spuigaten uit. Als er iets streng gereguleerd zou moeten worden zou het hondenbezit moeten zijn. Onbegrijpelijk dat iedere idioot zonder regels of beperkingen zo een hond kan aanschaffen. Waar dat toe leidt was na de laatste lock-down duidelijk te zien. Veel aangeschafte honden werden gedumpt. Mensen beseffen niet dat ze verantwoordelijk zijn voor een levend wezen. Hebben we het nog niet eens over walgelijke zaken zoals illegaal fokken etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *