Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HEEFT ALTERNATIEF VOOR WIFITRACKING

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis denkt twee alternatieve systemen te hebben gevonden voor het omstreden wifitracking om bezoekers en verkeer te kunnen meten. Voor het meten van voetgangers is ervoor gekozen gebruik te maken van CT-scanners. Dit systeem telt op basis van het registreren van silhouetten van personen en registreert dus geen beelden of andere persoonsgegevens van individuen. Op locaties waar er een mix is tussen fietsers, voetgangers en motorvoertuigen zal gebruik worden gemaakt van het CT-reflect systeem wat gebruik maakt van sonar om aantallen te meten. Door de weerkaatsing van geluidsgolven detecteert het systeem mensen en voertuigen en kan zo dus ook onderscheid maken tussen een fietser, voetganger of auto.

Op 15 december heeft de gemeente Maassluis besloten meetinstallaties op te hangen om een beter inzicht te krijgen in bezoekersaantallen en verkeersdruk in Maassluis. Doordat begin dit jaar de gemeente Enschede een mogelijke boete is opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens zijn er twijfels ontstaan of het gekozen wifitracking systeem volledig aan de privacy norm voldoet. Om deze reden is Maassluis op zoek gegaan naar een alternatief systeem dat zonder twijfel aan alle huidige privacy wetgeving zou voldoen.

Voordeel van het nieuwe systeem is dat er een onderscheid gemaakt kan worden in aantallen fietsers, voetgangers en auto’s wat bij wifi tracking niet mogelijk is. Een nadeel is dat de hardware van het nieuwe systeem duurder is waardoor er in Maassluis nog maar 6 of 7 meetpunten geïnstalleerd kunnen worden in plaats van 15.

1 reactie op “MAASSLUIS HEEFT ALTERNATIEF VOOR WIFITRACKING

  1. Beter om met wifi tracking te werken, het is goedkoper en je kunt er boefjes mee vangen. Dat privacygelul is alleen handig voor criminelen en linkse lanterfanters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *