Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK NIEUWE BURGEMEESTER VLAARDINGEN TEGEN VREUGDEVUREN

VLAARDINGEN- De vreugdevuren keren niet terug in Vlaardingen. De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga heeft dat desgevraagd duidelijk uitgesproken voor de microfoon van Radio Rijnmond. De vorige maand geïnstalleerde eerste burger van de haringstad wil het beleid van zijn voorgangers continueren.

Wijbenga zegt blij te zijn dat hij door een unanieme gemeenteraad is voorgedragen als de nieuwe burgemeester. De fractie Boers heeft zich echter in een vroeg stadium afgekeerd van de benoemingsprocedure. Uit de profielschets voor een nieuwe burgemeester, uit januari 2021, wordt duidelijk dat is gezocht naar een burgervader met ‘een sterk rechtvaardigheidsgevoel, die openstaat voor feedback; als u fouten maakt, durft u dat toe te geven.’

De organisatoren achter het verboden vreugdevuur aan de Broekweg hebben al aangekondigd de strijd aan te zullen gaan met de gemeente voor de terugkeer van de kerstboomverbranding. De jongens van de Marktbuurt – zoals ze zichzelf omschrijven – staan erop dat het vreugdevuur komende jaarwisseling weer plaats kan vinden. Dit zou ook de wens zijn van de meerderheid van de bewoners van de Marktbuurt.

Op basis van een eigen enquête in 2018 trok de gemeente zelf de conclusie dat ‘een meerderheid van de deelnemers zich veilig voelt in de aanloop naar en tijdens het vreugdevuur en vindt dat de vreugdevuren een bijdrage leveren aan de jaarwisseling.’

De organisatie van het vreugdevuur in de Marktbuurt wil laten zien dat ze meer dan bereid zijn om samen met de buurt, gemeente en hulpdiensten een gecontroleerd vreugdevuur te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *