Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAN (34) SCHIEDAM VERDACHT VAN BEZIT MISDAADGELD

SCHIEDAM- De 34-jarige M.R. T. uit Schiedam moet deze week voor de rechter verklaren hoe hij in het bezit kon komen van in totaal 2200 euro. Volgens justitie is het geld waarover de Pool beschikte misdaadgeld.

Op 5 januari vorig jaar was de man in het bezit van 1200 euro. Een dag later beschikte hij nog eens over 1000 euro, terwijl hij wist dat het geld geheel of gedeeltelijk afkomstig was uit enig misdrijf, zo stelt het OM.

Artikel 420bis van het Wetboek van Strafrecht: ‘Hij die een voorwerp verwerft, voorhanden heeft of van een voorwerp gebruik maakt, terwijl hij weet dat het voorwerp – onmiddellijk of middellijk – door enig misdrijf is verkregen of behouden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de vierde categorie.’ 

22 reacties op “MAN (34) SCHIEDAM VERDACHT VAN BEZIT MISDAADGELD

  1. Het huidige misdaadgeld waar de overheid nu kan beschikken is recent gestolen door de belastingdienst van werkende Nederlanders.
   Het geld van de koloniale tijd is al op.
   Dan is het toch heel fijn dat het ‘misdaad’ geld aan gelukzoekertjes uit Afrika word gegeven door de overheid als ‘goedmakertje’ .
   Daar dan ook niet meer over klagen.
   En de gelukzoekertjes krijgen heel veel rente.

   Als de familie van Akwasi (slavenhandelaars) ook het met misdaad verkregen geld zouden geven aan hun landgenoten hoeven de gelukzoekertjes niet met een rubberen opblaasbaar bootje de zee op.
   Maar deze nazaat heeft ervoor gekozen om een peperdure woning te kopen in Amsterdam en als een god in Nederland te leven.

   1. Er ligt een enorme goudvoorraad in de kluizen van de Nederlandse bank, maar er is hier nooit een kruimel goud uit de grond gekomen. Ra ra hoe kan het? Onze musea staan vol met gestolen voorwerpen, veelal verkregen door pure grafschennis. Moet je de pers zien als hier ook maar één vaasje van een graf verdwijnt. Neem eens een kijkje in het Tropenmuseum of Museon of het Afrikamuseum. Denk je nu heus dat die voorwerpen vrijwillig zijn afgegeven of geruild voor kraaltjes?

     1. Jannes, wat heeft die kleur nou met koloniaal jatten te maken? En het woord zwartjes gebruiken geeft aan wat voor racistische lul je bent. Je opa of vader uit ,,het verzet” zou zich omdraaien in zijn graf. Of was het toch en es bee??

     2. @ Hans , Ik ben liever een racistische lul , zoals jij

      dat noemt , als dat ik een Mof in schaapskleren zoals jij bent , met dat eeuwige stigmatiserende gezwets van jouw .

      sti\

     3. @ Hans , een Nazi- detecter is wat beter bij mij past , en zo te zien heb ik je al aardig in de smiezen .

     4. Dat is een mooie, jij maakt mensen voor zwartjes uit en noemt mij een nazi? Ik hoop dat je beseft wat nationaal socialisme inhoudt.

     5. @ Hans , volgens mij is het Jannes gelukt jouw eens een keer op de kast te jagen , net zoals jij vaak bij anderen probeert .

     6. O.k, de naamloze J.T. is de achternaamloze Jannes. Duidelijk.

    1. De Nederlandsche Bank heeft een goudvoorraad van ruim 600 ton met ongeveer een waarde van achttien miljard euro. Het gaat hierbij om meer dan 45.000 baren goud.
     Lijkt mij sterk dat alles uit Afrika komt.

     Nederland besteedde vorig jaar 4,76 miljard euro aan ontwikkelingshulp, wat neerkomt op 0,61 procent van het inkomen. Dat is net iets meer dan een jaar eerder. De Nederlandse regering begint al in 1949 met ontwikkelingshulp, op het moment dat de wederopbouw nog in volle gang is en Nederland zelf nog Marshallhulp ontvangt van de Verenigde Staten.
     Laten we het afronden op 1/2 miljard per jaar wat we weggeven dat sinds 1949 gebeurd. Dat is ruim 35 miljard wat we zomaar weggeven. En waar is dat geld gebleven? Bij zakkenvullers, leger en Akwasi figuren, niet bij de arme bevolking.
     Grafschennis zal ook gebeurd zijn, maar er werd ook veel verhandeld in ruil voor slaven en goodwill. Het waren andere tijden. Maar om nu een graf moedwillig te vernielen om te slopen is toch heel wat anders. Zeker als het graven van Joodse mensen betreft.

     1. Wijs gezegd Martin ; Wist je trouwens dat onze kickboks koningin , Lucia Rijker , ook van slavenhandelaars af stamt , en nog vele meer die het zelf niet eens weten ………………..

     2. Help!!! we gaan nog failliet doordat we zo veel gestolen hebben. Duistland is het voor, die beginnen de roofkunst uit de musea terug te geven. Maar ja, ze lopen daar toch wel voor, wij wachten bijvoorbeeld nog steeds op een statiegeldregeling op blik en petfles zodat je niet op iedere straathoek je nek breekt over lege bierblikken met een Pools merk er op. Hier praat men er over, in Duitsland doet men. Nu Merkel nog weg, dan gaan de verbeteringen nog schneller.

 1. Mooi dat Duitsland begonnen is met teruggave van wat deze mensen gestolen hebben zo een kleine 85 jaar geleden startend ermee.

  Met teruggave van Joodse eigendommen aan de Joodse mensen kunnen de Joden heel Israël moderniseren en elke Jood een huis geven.

  Hoop dat ‘wij’ het Nederlandse volk ook onze fietsen en radio’s terugkrijgen en m.n. de Rotterdammers een huis. Dat de slachtoffers van de 2e wereldoorlog hoogst waarschijnlijk overleden zijn, doet er niet toe. Ook de nakomelingen van de slaven krijgen geld voor iets van minimaal 150 jaren geleden.

  En dat je, je nek breekt over lege bierblikjes die op straat liggen klopt i.d.d. maar dat doe je ook nog steeds in Keulen met de daarbij behorende eigenaar van het blikje ernaast liggend.
  Frau Merkel en Herr Rutte zetten we i.d.d. samen op een houtvlot richting het eiland Pampus.

   1. Wat een vreselijke schijnheil ben jij zeg ! Jouw voorouders hebben de Joden naar vernietigingskampen gestuurd , en nu maak jij je druk over hun goud en diamanten ………………………Pffffffff

    1. Gelukkig was het mijn oorlog niet, dus ik maak mij nergens druk over. Er is wel een oom van mij om zeep geholpen in Aschwitz.

 2. @! Hans Kriegel , Wie zegt nou weer dat ik J.T. ben , zie je nou dat het domme gezwets in jou nazigenen zit , wederom weer eens een bewijs hier .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *