Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CELSTRAF VOOR ILLEGAAL WAPENBEZIT MAN (21) SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een 21-jarige man uit Schiedam is veroordeelt tot een gevangenisstraf van tweehonderd dagen, met een proeftijd van 2 jaar, voor het bezit van een illegaal vuurwapen. De straf hoeft niet meer te worden uitgezeten, omdat de veroordeelde het aantal opgelegde dagen al heeft doorgebracht in voorlopige hechtenis, zo heeft de rechtbank Rotterdam besloten. De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van 9 maanden met aftrek van voorarrest, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en de bijzondere voorwaarden, zoals door de reclassering geadviseerd.

Het wapen (een revolver van het merk Bbm, type Olympic 38, kaliber .22 lr en de daarbij behorende munitie) zijn door de politie in beslag genomen op 6 februari in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland.

Reclassering Antes heeft een rapport over de Schiedamse eigenaar van de revolver opgemaakt. Uit het onderzoek blijkt dat sprake is van risicofactoren op meerdere leefgebieden, waarvan het drugsgebruik als grootste risicofactor wordt gezien. Verder worden er risico’s gezien in zijn sociaal maatschappelijke situatie en op het gebied van psychosociaal functioneren. De verdachte heeft geen stabiele woonsituatie, geen dagbesteding en geen inkomen. De reclassering adviseert om aan de verdachte een (deels) voorwaardelijke straf op te leggen met daarbij bijzondere voorwaarden om de verdachte te kunnen begeleiden bij zijn (middelen)problematiek, te weten een meldplicht bij de reclassering, een ambulante behandelverplichting (met de mogelijkheid tot kortdurende klinische opname), begeleid wonen of maatschappelijke opvang, het meewerken aan middelencontrole en een inspanningsverplichting om een zinvolle dagbesteding te krijgen en te behouden. De rechtbank heeft acht geslagen op dit rapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *