RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA BUIZENGAT VLAARDINGEN ROEPT VRAGEN OP

VLAARDINGEN- Heeft het Vlaardingse stadsbestuur kunnen constateren, dat de camera en de plantenbakken hebben bijgedragen aan het bestrijden van de overlast door zwemmende jongeren in het water van het Buizengat? Zo ja, hoe dan? De PvdA wil op onder meer die vragen een antwoord van het gemeentebestuur.

Ook wil de PvdA weten of college ooit heeft overwogen om op een andere plek dan het Buizengat een zwemgelegenheid te faciliteren, bijvoorbeeld aan de Vlaardingervaart, de vlieten dan wel aan bij het Bommeer? Zo nee, waarom niet?

Met de raadsmemo van 25 mei 2021 werd besloten om het zwemverbod tussen 18.00 en 08.00 uur in het water aan het Buizengat op te heffen en aanvullende maatregelen te treffen om de overlast te voorkomen. Eén van de maatregelen, was het plaatsen van een mobiele camera, draaiend op een aggregaat. Het cameratoezicht zou preventief werken en beelden zouden later uitgelezen kunnen worden. Ook werd een dubbele rij plantenbakken geplaatst onder de balkons van de appartementen aan het Buizengat. Hierdoor zou voorkomen moeten worden, dat jongeren zich direct onder de bewoning zouden ophouden om te chillen.

De aggregaat slaat sinds de eerste week van juni elke ochtend om 10.00 uur aan en stopt weer om 17.00 uur. PvdA: ‘ Hoe lang blijft de camera met aggregaat nog staan en draaien van 10.00 uur tot 17.00 uur en wat zijn de verwachte kosten nog? Klopt het dat een bedrijf uit Ootmarsum (213 km verwijderd van Vlaardingen) de aggregaat regelmatig komt vullen met nieuwe diesel?’

1 reactie op “CAMERA BUIZENGAT VLAARDINGEN ROEPT VRAGEN OP

  1. Klopt het nou echt dat de Peeveedee-aahhh de laatste rust in het broedgebied willen laten verstoren in de vlieten en het Bommeer? Laat die kids in de stad zwemmen zoals ze nu doen. Flikker die camera toch weg en kom met normale ideeën.
    De een na de ander probeert middels clubjes en lezingen jan en alleman naar de vlieten te lokken en vervolgens zeiken over drukte door hekgolven van die drijvende kérrevens? Afval op het water? Waterwild wiens nesten worden vernietigd? Malloten met rambo-pakjes aan die met een hengel visjes zitten te traumatiseren? Zwermen bejaarden op electrieke fietsen en groen-linkse bakfietsen gevuld met gillende viezig uitziende kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *