RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM VRIJWILLIGERS VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

 In de gemeentelijke nieuwsbrief wordt de lezer voorgehouden  positief te communiceren’, door niet te praten over aantallen maar over mensen’. Zo is wordt geschreven over het Burenoverleg van 19 mei dat de opkomst op het Stadserf niet zo groot was, maar er was een goede groep met buurtbewoners die verschillende onderwerpen uitvoerig hebben besproken. Afgelopen donderdag deden irreguliere migranten hun verhaal op uitnodiging van de jongeren van de Schaepmansingelmoskee. Ondertussen gaat het onderzoek naar nog meer geschikte en beschikbare locaties voor vluchtelingen huisvesting in Schiedam onverminderd door. Sinds enige tijd kijkt de gemeente ook naar mogelijkheden op de particuliere woningmarkt.
In de gemeentelijke nieuwsbrief wordt de lezer voorgehouden positief te communiceren, ‘door niet te praten over aantallen, maar over mensen’ (In de Willem Passtoorsstraat worden vijftig vluchtelingen gehuisvest). Zo wordt geschreven over het Burenoverleg van 19 mei dat de opkomst op het Stadserf ‘niet zo groot was, maar er was een goede groep met buurtbewoners die verschillende onderwerpen uitvoerig hebben besproken.’ Afgelopen donderdag deden irreguliere migranten hun verhaal op uitnodiging van de jongeren van de Schaepmansingelmoskee. Ook hier geen getallen. Ondertussen gaat het onderzoek naar nog meer geschikte en beschikbare locaties voor vluchtelingen huisvesting in Schiedam onverminderd door. Sinds enige tijd kijkt de gemeente ook naar mogelijkheden op de particuliere woningmarkt.
SCHIEDAM- Roos Wilhelm, adviseur veiligheid bij de Gemeente Schiedam, is naarstig op zoek naar klussers voor de vluchtelingen huisvesting in Schiedam. Er is dringend behoefte aan mensen die een schroevendraaier kunnen hanteren, een koelkast aansluiten, een gat boren, met de naaimachine overweg, of willen sjouwen.

De roep om vrijwilligers lijkt in tegenspraak met eerdere berichten. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) beweerde in januari nog met grote stelligheid dat vrijwilligers staan te trappelen om aan de slag te gaan bij het opvangproject voor vluchtelingen. Een half jaar later blijken nog altijd onbezoldigde krachten nodig.

Naar verwachting is de tijdelijke huisvesting aan de Willem Passtoorsstraat rond 1 juli gereed. In de week van 13 tot 24 juni is iedereen die zich aanmeldt als klusser welkom, zo wordt duidelijk uit de oproep in de nieuwsbrief ‘voor & door Schiedammers die zich inzetten voor de voorspoedige, succesvolle en duurzame integratie van statushouders in de stad’.

Zie ook: Raad Schiedam: akkoord met vluchtelingen.
Niet alleen in Maasluis vrijwilligers noodopvang kritisch.
Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *