WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CRIMINALITEIT BEDRIJVENTERREIN SCHIEDAM

De controles op beide bedrijventerreinen zijn onderdeel van de aanpak van 'ondermijnende criminaliteit', waarbij op zich legale bedrijven worden gebruikt voor bijvoorbeeld het witwassen van crimineel verkregen geld. De aanpak is integraal: de gemeenten Schiedam en Rotterdam werken intensief samen met partners zoals Belastingdienst, FIOD, Stedin, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Inspectie SZW, DCMR, Openbaar Ministerie en politie. Met deze aanpak streven de gemeenten naar een veilig, verantwoord en vitaal bedrijventerrein, waar geen plaats is voor ondernemers die zich niet aan wet- en regelgeving houden.
De controles op beide bedrijventerreinen zijn onderdeel van de aanpak van ‘ondermijnende criminaliteit’, waarbij op zich legale bedrijven worden gebruikt voor bijvoorbeeld het witwassen van crimineel verkregen geld. De aanpak is integraal: de gemeenten Schiedam en Rotterdam werken intensief samen met partners zoals Belastingdienst, FIOD, Stedin, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Inspectie SZW, DCMR, Openbaar Ministerie en politie. Met deze aanpak streven de gemeenten naar een veilig, verantwoord en vitaal bedrijventerrein, waar geen plaats is voor ondernemers die zich niet aan wet- en regelgeving houden.
SCHIEDAM- Tijdens een integrale controle op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ‘s-Graveland zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Bij een autoschadeherstelbedrijf aan de Kommiezenlaan werd een gestolen auto aangetroffen. De wagen werd ontdekt door medewerkers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. De politie heeft de gestolen auto in beslag genomen.

Bij een autoverhuurbedrijf op de Bokelweg werd in het pand een grote partij vermoedelijk nepmerkkleding aangetroffen. De kleding is voor onderzoek in bewaring genomen. Stichting Namaakbestrijding REACT onderzoekt de zaak, waarna eventueel aangifte volgt namens de verschillende merkhouders.

Bij alle gecontroleerde bedrijven bleek wel iets niet op orde te zijn. Sommige bedrijven hielden geen goede registratie bij van de tweedehands goederen die ze inkopen en verkopen, bij andere bedrijven ging het om overtredingen van de Wet milieubeheer of de Drank- en Horecawet.

Drie bedrijven krijgen een aanschrijving in verband met bouwwerken, waarvoor geen vergunning was verleend. Bij een aantal bedrijven bleek de administratie niet op orde. De Belastingdienst verricht hier nader onderzoek naar.

De integrale controle vond woensdag plaats.

Zie ook: Aanpak Spaanse Polder Schiedam.
Schiedamse samenwerking hennerteam.
Overtredingen Spaanse Polder Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *