WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPEN BRIEF KRAAMZORG SCHIEDAM

OPen briefSCHIEDAM- De werkgroep van huisartsen en verloskundigen spreken zich in een open brief opnieuw uit tegen het besluit van het Vlietland Ziekenhuis om de kraamzorg in Schiedam weg te halen.

De groep wijst op de slechte bereikbaarheid van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De A20 blijft filegevoelig, ook na opening van de nieuwe A4, een goede alternatieve route is er niet, schrijft de werkgroep in hun open brief. Daarmee zet de werkgroep het protest voort tegen het besluit om de geboortezorg en kindergeneeskunde te verplaatsen van het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis naar het Franciscus Gasthuis te Rotterdam.

“Het Franciscus is echt een brug te ver! Dat bleek deze week ook toen de Giessenbrug lange tijd door storing open stond. Met het openbaar vervoer is het Franciscus Gasthuis ook slecht bereikbaar. Iedere zwangere met een acute hulpvraag moet straks naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, een langere afstand betekent meer kans op problemen”, aldus de briefschrijvers.

“Ouders waarvan hun kind opgenomen ligt (soms langere tijd) krijgen eveneens te maken met langere reistijden en dat meerdere keren per dag. Dat is niet de cliënt centraal stellen! Door deze plannen worden met name de mensen met een kleine beurs de dupe van de plannen van het ziekenhuisbestuur. De inwoners van deze regio betalen de rekening terwijl het ziekenhuis zegt te bezuinigen. Wij als verloskundigen willen kwalitatief goede geboortezorg kunnen garanderen aan onze cliënten.”

“De juiste zorg zou dichtbij huis moeten zijn!!

Gaat deze zorgverhuizing u ook te ver?
TEKEN DAN ONZE PETITIE OP:
https://vlietland.petities.nl
Namens verloskundigen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord en omstreken:
Betty Franke
Arie-Hans Houdijk
Kirsten Dingemans
Vivian Schimmer
Ria Verboom
Julia Kok
Corrina Smit
Caroline Alink
Tabitha Kabboord
Marieke Mast
Marlies Vogel
Inge Ros
Jacqueline van Dalen
Madelon van Uffelen
Jolanda Kastelein
Iris Lensveld
Sanne Vermaas
Petra Hombri
Anne Degen
Lize Verbaas
Judith Groeneweg
Rashida Visser
Pauline Doedens”.

4 gedachten over “OPEN BRIEF KRAAMZORG SCHIEDAM

  1. In ’t Vlietland Schiedam hebben ze letterlijk t leven gered van onze jongste kleinzoon, vraag me af of dat in Rotterdam ook zo gegaan was, heb daar zélf alleen maar slechte ervaring gehad, en veel te ver weg vaak in de file !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *