WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER STEUN SCHIEDAM TEGEN VLIEGVELD

VliegtuigoverlastSCHIEDAM- De relatieve ultrafijnstof concentraties bij Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zijn hoger dan bij Schiphol. Dat maakt de Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) op uit berekeningen van bureau Erbrinks Stacks Consult.

Met dit onderzoek – uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu- roept de BTV lokale politici op om alleen al vanwege de ultrafijnstof het aantal vliegbewegingen op RTHA sterk te laten verminderen. De in maart openbaar gemaakte Milieu effect Rapportage (MER) zou niet volstaat.

Het Rotterdamse vliegveld wil binnen 10 jaar ruim 2,9 miljoen passagiers vervoeren. Dat werd in maart duidelijk uit de onderzoeken naar de verdere ontwikkeling van de luchthaven. Naast overlast voor omwonenden zijn de nadelige gevolgen voor de natuur ‘aanzienlijk’ blijkt de MER die van de plannen is gemaakt. De uitstoot van fijnstof en CO2 zal naar verwachting verdubbelen.

Het gemeentebestuur van Schiedam is tegen uitbreiding van de Rotterdamse luchthaven. Daarbij kan het stadsbestuur rekenen op een raadsmeerderheid

Zie ook: Meer vliegverkeer boven Schiedam.
Schiedam-Spaland wil meetstation.

Eén gedachte over “MEER STEUN SCHIEDAM TEGEN VLIEGVELD

  1. Vlaardingen centrum zit in de aanvlieg route en we merken dat er steeds meer vliegbewegingen zijn dus meer stofdeeltjes slaan neer en onverbrande kerosine deeltjes in een gebied wat het al zwaar te verduren heeft door de petrochemische uitstoot het is ook een grote schande dat de bestuurders van de rijnmond regio daar niet stokje voor steekt genoeg is genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *