Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

36 SCHIEDAMSE ATELIERS BIJ LANDELIJK ATELIERWEEKEND

SCHIEDAM- Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In Schiedam alleen al, openen 36 kunstenaars de deuren van hun atelier.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Meer dan 350 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 26 & 27 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

In Schiedam heeft Stichting Kunstwerkt de handen ineengeslagen met Stichting Mooi Werk en Stichting Kunstweek. Daardoor zijn maar liefst 36 ateliers te bezoeken tijdens het Landelijk Atelierweekend in Schiedam. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het Landelijk Atelierweekend en zoek op Schiedam. Ook is er een speciale website aangemaakt voor de Schiedamse kunstenaars die deelnemen.

Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en of daar eventueel (vanwege covid19-maatregelen) voor gereserveerd moet worden.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Meer informatie
over het Landelijk Atelierweekend vindt u via www.landelijkatelierweekend.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *