Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIE JENEVERFESTIVAL SCHIEDAM

JENEVER 1SCHIEDAM- Het Jenevermuseum ontvangt 45.000 euro subsidie van de gemeente Schiedam voor de organisatie van het Jeneverfestival. Het college van B en W beschouwt het festival als een Imagoversterkend Evenement waardoor het museum in aanmerking komt voor de financiële steun.

In september ontving het  Jenevermuseum een extra subsidie van 75.000 euro. Het zou gaan om een eenmalige aanvullende subsidie. Het museum heeft een financieel tekort, veroorzaakt door onder meer negatieve exploitatieresultaten, het aflossen van schulden, het opstarten van Jeneverlogies en kosten ten gevolge van het vertrek van de directeur, waardoor het eigen vermogen  sterk is gedaald.

Het  Jeneverfestival wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Volgens de Stichting Jenevermuseum Schiedam wordt het festival een vrolijke mix van proeverijen van excellente jenevers, moderne gins en cocktailworkshops, omlijst met een sfeervol programma. Vorig jaar werd het Jeneverfestival bezocht door ruim 5500 bezoekers uit zowel binnen- als buitenland.

 

 Zie ook: Extra subsidie Jenevermuseum Schiedam.

Twijfels rond extra subsidie Jenevermuseum.

Scheeres erelid Jenevervrienden Schiedam.

 

1 reactie op “SUBSIDIE JENEVERFESTIVAL SCHIEDAM

  1. Zo dan ik vind dit een hoop geld het volk word uitgeknepen buurthuizen worden gesloten omdat er geen geld voor is en dan lees je dit weer!!! Betaal dus mee aan het museum en als ik dan een kijkje wil nemen mag ik ook nog entree betalen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *